На Полтавщині у селі Білики живе хлопець із ДЦП, який пише музику. Володимир Малуха має дитячий церебральний параліч, а ще – отримав золоту медаль за навчання, пише вірші та музичні композиції.

Хоч парубок і не може самостійно пересуватися, але пише музику. 21-річний Володимир Малуха має вдома ноутбук та олівець – усе, що потрібно йому для творчості, пише "Суспільне".


"Я підборіддям по тачпаду воджу і так керую курсором, а щоб набирати клавіатурою, беру в зуби олівець і тикаю по ній. Гуляв із хлопцями і вони мені запропонували послухати реп. Мені сподобалось, як вони читають. Подумав: «А спробую і я»,"- розповідає Володимир Малуха.
Хлопець пише вірші з 12 років, а останні 6 – створює до них музику. Вчився цьому самостійно через Інтернет. Його тексти про життя та патріотизм.

фото: Суспільне
фото: Суспільне

Щодо своїх треків Володимир консультується із музикантом з Німеччини. Із ним познайомився у соцмережах. Там же отримав перше музичне замовлення. За нього заробив 150 доларів.

"Минулого року мені надійшло замовлення від колеги з Голлівуду. Він в мене замовив 10 треків і наперед заплатив. Я зробив вісім, потім в мене зламався комп’ютер, тому ці два треки треба доробити", - каже Малуха.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Володимир навчався вдома, а на шкільному випускному отримав золоту медаль та виконав свою пісню.

"Ми в усьому його підтримували. Як же він сам зайнятися зможе? Чим же? А треба ж. Ось він сидить і працює. Час швидше біжить. Вчитель музики приходив до нього. Він вже тоді починав, але в нього не виходило. А той музикант сказав: «У вас дитина така… в нього не вийде». А в нього вийшло",- розповідає бабуся музиканта.

фото: Суспільне
фото: Суспільне

Надихають Володимира друзі та природа. А кожного вечора він спостерігає за заходом сонця і пише вірші.

Володимир Малуха каже:"Ось так телефон стоїть, я трошки ще ближче під’їжджаю і ось так носом набираю текст".

Нині юнак збирає гроші на новий ноутбук. Це, каже, поліпшить роботу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Юному таланту з Дніпра терміново потрібна допомога — його шедеври підкорили всю Україну

Як повідомляє портал «Знай.uа» Щаслива красуня у візку: франківчанка показала українкам незламну силу духу, потужні кадри

Також «Знай.uа» писав, що Хлопця паралізувало після перестрілки, але він знайшов своє покликання: я звільняю розум і те, що виходить - це мої справжні емоції