У Харкові в неділю, 30 серпня, помер 72-річний поет Ілля Ріссенберг.

Про це повідомив музикознавець і письменник Григорій Ганзбург у соціальній мережі Фейсбук.

Ілля Ісаакович Ріссенберг народився в 1947 році в Харкові. Закінчив хімічний факультет Харківського державного університету (ХНУ імені В. Н.Каразіна). Він все життя прожив у Харкові, встигнувши побути і тренером з шахів, і асистентом викладача філософії та історії, і соціальним працівником. Тривалий час вів клуб російської поезії при Харківському єврейському культурному центрі «Бейт Дан». І, звичайно, писав вірші.

Свої вірші поет писав російською та українською мовами. Публікувався в різних журналах і має кілька збірок віршів. 30 серпня український поет з німецьким прізвищем помер.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Ілля Ріссенберг, фото: соцмережі
Ілля Ріссенберг, фото: соцмережі

Нагадавши, у Львові на 73 - му році життя помер художник, вітражист, член правління Львівської обласної організації Національної Спілки Художників України Валерій Шаленко. Малярні та графічні роботи львів'янина містяться в приватних колекціях в Канаді, Греції, Чехії та Україні.

"Сьогодні о шостій ранку пішов від нас в інший світ відомий художник, непересічна особистість, Патріот України і просто чуйна людина-член правління Львівської обласної організації Національної Спілки Художників України Валерій Шаленко», – повідомив викладач Львівської Національної академії мистецтв Ігор Гавришкевич.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Франківщині помер "колега" Зеленського-змушував українців сміятися до сліз

Як повідомляє портал «Знай.иа» На Закарпатті помер гроза графоманів та друг поетів-спи спокійно, професор

Також «Знай.иа " писав, що Полетів слідом за олімпійським Ведмедиком-помер художник Віктор Чижиков, автор знаменитої емблеми