У Харківській області фахівці перевіряють дотримання суб'єктами господарювання регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь у програмі "Доступні ліки".

Про це повідомили в ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

У липні 2020 року фахівці проаналізували понад 88 700 цін на лікарські засоби, що беруть участь у програмі "Доступні ліки", які були надані 544 аптечними закладами.

За результатами моніторингу, в одного суб'єкта господарювання встановлено порушення державної дисципліни, а саме застосування роздрібних цін у розмірах, що перевищують граничні.

Із суб'єктом господарювання провели роз'яснювальну роботу та надали письмову вимогу привести ціни у відповідність.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Таблетки пігулки
Таблетки пігулки

Нагадаємо, Івано-Франківська психлікарня закупила ліки Амізон на 20% дорожче від ринкової вартості.

Розглядалася 21 угода із закупівлі Амізону медзакладами та комунальними підприємствами за період з квітня по травень 2020 року. Середня ціна ліків склала 89,3 гривні за упаковку.

У порівнянні з 2017 роком ціна на Амізон зросла на 35%. В даний момент в аптеках ціна на цей препарат, за упаковку місткістю 20 таблеток, починається від 74 гривень.

Згідно з цими даними, "Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги" закупив Амізон за найдорожчою ціною - 105,93 гривні за упаковку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українцям доведеться пережити затяжну магнітну бурю: названі найнебезпечніші дати

Як повідомляє портал «Знай.иа» У місті Зеленського душевнохворих віддавали в рабство, замість ліків-Бетономішалка

Також «Знай.иа " писав, що У лікарні на Буковині медсестер залишили без" ковидної " надбавки-головлікар знайшов відмовку