26 серпня двоє з трьох суддів Харківського апеляційного суду, які повинні були розглядати скаргу про закриття судом першої інстанції справи щодо експертів, які встановлювали наявність наркотиків в організмі винуватиці смертельної ДТП в Харкові на Сумській Олени Зайцевої, взяли самовідвід.

Про це повідомила адвокат потерпілих Лариса Матвєєва, яка і звернулася до апеляційної інстанції через неправомірну ухвалу суду першої інстанції, Укрінформ.

"Засідання Харківського апеляційного суду з розгляду скасування рішення суду першої інстанції про закриття справи щодо експертів, які "не змогли визначити стан Олени Зайцевої в ДТП з-за відсутності кількісного значення опіатів в її крові, перенесено з-за того, що двоє з трьох суддів - Савенко і Сабельников - заявили про самовідвід, посилаючись на те, що раніше не брали участь у розгляді справи Зайцевої-Дронова",- розповіла Матвєєва.

Зайцева і Дронов
Зайцева і Дронов

Справу відправили на новий авторозподіл. Дату наступного засідання призначать після того, як стане відомий новий склад суду.

"Рішення апеляційної інстанції у цій справі має особливе значення тому, що факт наявності опіатів хоча і знайшов своє підтвердження в ході судового розгляду, проте не призвів до встановлення стану наркотичного сп'яніння Зайцевої під час ДТП. Це означає, що будь-які особи, які перебувають у стані наркотичного сп'яніння за кермом, можуть скористатися такою ж схемою, щоб уникнути будь-якої відповідальності за протиправні дії",- додала Матвєєва.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За словами Матвєєвої, психіатр академік Борис Михайлов свого часу визначив, що для встановлення стану наркооп'яніння людини не потрібно визначати кількість наркотику, достатньо факту його присутності в організмі.

Суд, скріншот: Youtube
Суд, скріншот: Youtube

Нагадаємо, в серпні 2019 року Лариса Матвєєва ініціювала кримінальне провадження проти експертів ХОБ СМЕ. Підставою для розслідування став висновок психіатра-нарколога Бориса Михайлова, який вивчив матеріали справи і заявив, що Зайцева перебувала під впливом медичного препарату з наркотичним ефектом, а для визначення цього не потрібно знати кількість опіатів. Експерт повідомив, що достатньо лише факту наявності препарату в організмі, а нормативно-правових документів, які б визначили кількість наркотичних речовин, в Україні не існує.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Загинуло 6 осіб-Верховний суд остаточно вирішив долю Зайцевої і Дронова, які вчинили резонансну ДТП

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Курорт" Зайцевої в колонії під Дніпром показали всій Україні-загоряє, шиє хрестиком

Також «Знай.иа " писав, що Зайцева розщедрилася на 31 гривню сім'ям, які загинули у кривавій ДТП