Відтепер кожен третій автомобіль "швидкої" в Харківській області буде укомплектований апаратом ШВЛ.

В першу чергу новим обладнанням укомплектують автомобілі, які "швидка" тільки отримала на баланс. Автомобілі подарували меценати.

Про це повідомив директор "Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Віктор Забашта, пише KHARKIV Today.

"Один Mercedes вже подарували, зараз другий вручають, сьогодні ми домовляємося про третю машину, я знаю про четверту. Чотири машини, вдалося з добрими людьми домовитися і я обов'язково потім назву імена всіх причетних. Давно ми передавали в Чугуїв Mercedes. Машини без обладнання, в першу чергу, звичайно, підуть сюди"— - розповів Забашта.

Автомобілі яких підстанцій будуть укомплектовані новим обладнанням, директор Центру не назвав.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

фото: Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф
фото: Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

За словами Забашти, нові апарати ШВЛ отримають не тільки ті бригади, які працюють з пацієнтами, хворими коронавірусом.

"У стандартній державі апарати ШВЛ стоять тільки на автомобілях класу C, тобто на реанімобілях, а у нас в області вони стоять на кожній третій машині, всі готові надавати допомогу. Це дуже серйозний показник, якого, я думаю, немає у кого в Україні. Всі з ними їздять, на COVID-19 світ не зійшовся. Після клінічних смертей у нас багато успішних реанімацій, вони всі потребують проведення ШВЛ і транспортування в лікарню на ШВЛ"— пояснює Забашта.

Один з автомобілів з обладнанням отримає одна з підстанцій Харкова.

"Почали з області, значить, наступну треба дати Харкову, щоб нікому не було прикро. Ми обов'язково дамо в Київський район один автомобіль на другу підстанцію і, природно, все це обладнання до нього", - заявив директор Центру.

Зазначимо, вісім апаратів штучної вентиляції легенів Vsmart VFS - 510 в комплекті з літій-іонними електричними акумуляторами 25.08.2020 року Центр отримав від ДП «Урмедпостач» МОЗ України за програмою «запобігання гострій респіраторній хворобі COVID-19».

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Хвору коронавірусом Тимошенко підключили до апарату ШВЛ, медики мовчать

Як повідомляє портал «Знай.иа» Молодий львів'янин підчепив коронавірус і відчайдушно бореться за життя: "дуже слабкий, в швидку несли на руках"

Також «Знай.иа " писав, що Медики інфекціонки розкрили харків'янам очі на правду про вірус: "ні ліжок, ні апаратів!"