На Південній залізниці почали випробовувати електропоїзд після капітального ремонту.

Про це повідомили в прес-службі регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця", пише "ГородХ".

Як розповіла прес-секретар підприємства Ірини Гаманенко, в серпні на Київському електровагоноремонтному заводі Капітальний ремонт чекав поїзд ЕР2Р, т № 7119/7035, який був побудований на Ризькому вагонобудівному заводі в 1987 році. І тепер він може прослужити ще 50 років, але за умови, що вчасно будуть ставити склад на планові ремонти.

"У модернізованому поїзді встановлені сучасний прожектор, сигнальні та буферні вогні на діодній основі. Замінені сидіння у вагонах: у чотирьох вони виконані з дерева, а в інших - встановлені м'які дивани. Також відремонтовані вікна у вагонах, оновлені полички для речей, модернізовані санвузли",- розповіла Ірина Гаманенко.

електричка, скріншот з відео
електричка, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

За словами прес-секретаря, у вересні в оновленій електричці поїдуть перші пасажири.

"Зараз поїзд проходить обкатку. До кінця серпня поточного року пуско-налагоджувальні роботи повинні бути завершені. Після цього модернізований електропоїзд вийде на маршрути по Харківській області",- уточнила Ірина Гаманенко.

За яким напрямком їздитиме електричка, ще невідомо.

"Будемо орієнтуватися ще й по контингенту пасажирів. Наприклад, якщо пускати в бік Козачої Лопані, то звідти зазвичай люди їдуть на ринок. Тому доцільно на цей напрямок ставити вагони з дерев'яними сидіннями. Якщо в сторону Лозової, куди далі їхати, то варто пускати м'які вагони", - розповіла прес-секретар і пообіцяла пізніше повідомити маршрут оновлених вагонів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У харків'ян з'явилася Нова електричка-куди їде

Як повідомляє портал «Знай.иа» Львів'янина прославила на весь світ Стара електричка Мукачево-Львів: "для нас рутина, а для туристів колорит"

Також «Знай.иа " писав, що "Голі" харків'яни зупинили електричку