У Харкові 23 серпня, у сквері на площі Свободи відкрили новий "сухий" фонтан. Це - найбільший в Україні круглий фонтан, його діаметр 36 метрів. Він складається з семи кілець, 150 струменів і обладнаний світлодіодними лампами з безліччю варіантів підсвічування.

Харківський мер Геннадій Кернес відкрив фонтан з годинною затримкою, через те, що затримався на відкритті колишнього БТІ. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомили у Харківському антикорупційному центрі.

Фонтан сейчас

Geplaatst door Харьков 1654 op Zondag 23 augustus 2020

"На відкриття прийшло дуже багато людей. Відсотків 80 знаходяться в сквері без масок. Про дотримання безпечної соціальної дистанції мова взагалі не йде. Тим часом, з 24 серпня — Харків у "помаранчевій" зоні карантину"— підкреслили в ХАЦ.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За інформацією ХАЦа, обладнання фонтану в сквері на площі Свободи обійшлося в 8.15 мільйона гривень. Якщо до цієї суми додати монтаж обладнання та будівництво приміщення управління фонтану, то вийде 16 мільйонів 950 тисяч гривень.

джерело: ХАЦ
джерело: ХАЦ

Подивитися на запуск фонтану прийшли тисячі харків'ян і гостей міста.

У соціальних мережах публікують фото і відео моменту відкриття фонтану.

джерело: ХАЦ
джерело: ХАЦ

Як можна бачити на фото і відео з місця подій, ніякої соціальної дистанції і карантинних заходів безпеки під час заходу харків'янами не дотримувалося.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кернес закупити харків'янам люки і ливневки за мільйон-вибори на носі

Як повідомляє портал «Знай.иа» Кернес вбухає в убитий Харківський парк 48 мільйонів, вибори на носі

Також «Знай.иа " писав, що Кернес спустить у фонтан 40 мільйонів перед виборами