У Харкові затримали членів організованого угруповання, яке видавало себе за поліцейських.

Про це повідомила пресслужба поліції Харьквской області.

За даними правоохоронців, члени банди вимагали від наркозалежного 33-річного харків'янина 2000 доларів. За ці гроші фігуранти обіцяли не притягувати його до відповідальності за зберігання наркотиків.

З'ясувавши, що у чоловіка немає при собі грошей, псевдополіцейські змусили його звернутися за допомогою до родичів. Одягнувши мішок на голову, чоловіка відвезли в гараж і утримували там до ранку, поки його брат не заплатив потрібну суму.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У схожій ситуації опинився ще один 32-річний наркозалежний харків'янин. Представившись поліцейськими, фігуранти зажадали від нього вже 5000 доларів, погрожуючи посадити у в'язницю за зберігання наркотиків. Родичі чоловіка змушені були зустрітися з довіреною особою 58-річного кримінального авторитета на прізвисько "Борода", на якого і працювали псевдополіцейські.

Їм пообіцяли видати потрібних 100 тисяч застави в обмін на передачу у власність їх квартири. Коли мати наркозалежного відмовилася від угоди, вимагачі запропонували їй написати боргову розписку на зазначену суму. Після укладення "договору" чоловіка відпустили.

У скоєнні злочинів підозрюють п'ятьох жителів Харкова від 25 до 28 років, у тому числі співробітника правоохоронних органів. За місцем їх проживання провели обшуки.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Правоохоронці вилучили наркотики, оргтехніку та мобільні телефони. У будинку організатора угруповання поліцейські знайшли героїн, марихуану, холодну і вогнепальну зброю і гроші. Крім того, правоохоронці звільнили чоловіка, якого незаконно утримували для експлуатації.

Учасникам угруповання вручили підозри за статтею 189 КК України ("вимагання"). Наразі правоохоронці готують підозру за статтею 146 ("незаконне обмеження свободи") та 353 ("самовільне привласнення владних повноважень") КК України.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

58-річному організатору угруповання вручили підозру за статтею 149 КК України ("Торгівля людьми"). Санкція статті передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Привид Бабченка бродить Україною: вбивство в Пирятині виявилося інсценуванням

Як повідомляє портал «Знай.иа» Чорний Mercedes з тілом всередині: під Полтавою розстріляли відомого кримінального авторитета, - ЗМІ

Також «Знай.иа " писав, що Під Львовом підірвали відомого бізнесмена, у поліції переполох-Привіт, 90-ті