Новий навчальний рік у Харкові планують розпочати 1 вересня у звичайному форматі, але з урахуванням правил роботи шкіл в умовах карантину.

Про це заявив Харківський міський голова Геннадій Кернес на своїй сторінці у Фейсбук.

"Залишилося менше місяця до нового навчального року. І я знаю, наскільки гостро стоїть питання форми навчання. Більше того, поділяю переживання всіх батьків, адже дистанційна освіта була вимушеним заходом. Харків готується до зустрічі дітей у школах 1 вересня у звичайному форматі",- написав мер Кернес.

За його відомостями, опрацьовуються різні варіанти поєднання очного і дистанційного навчання, режимів роботи і протиепідемічних заходів для забезпечення безпеки дітей.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Мер Харкова зазначив, що особливу увагу приділять учням молодших класів, оскільки їх навчання має проходити виключно в стінах шкіл при дотриманні всіх правил карантину.

Школярі, скріншот: YouTube
Школярі, скріншот: YouTube

Нагадаємо, Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, що керівництво школи буде відповідально за виявлення учнів з Covid-19. Про це він сказав під час брифінгу 10 серпня.

Крім того, Максим Степанов додав, що відповідальність за дотримання санітарних правил у школах також покладена на керівництво шкіл.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Батькам заборонять приходити в школу? Українцям розшифрували нові рекомендації від МОН

Як повідомляє портал «Знай.иа» Шмигаль пояснив, як проходитиме навчання з 1 вересня в "червоних зонах" карантину

Також «Знай.иа " писав, що Львівських школярів пустять за парти з 1 вересня, але позбавлять найголовнішого - ніякої радості, тільки підручники