В Харківській області третій тиждень тривають пошуки 17-річної Олени Забазнової, у якої залишилася шестимісячна дитина.

Дівчина пішла з дому 11 липня і до цих пір не повернулася, про неї немає абсолютно ніяких звісток, пише KHARKIV Today.

У зв'язку з тим, що молоду маму не можуть знайти так довго, 30 липня в селі Шестерівка Вовчанського району для пошуку Олени збирають людей. Разом з поліцією планують опитати жителів рідного села Забазнової і сусідніх населених пунктів, прочесати околиці, в тому числі ліс і поля, розповів координатор всеукраїнської організації «Пошук зниклих дітей» у Харківській області Сергій Осман. Волонтери пошукової групи "Мілена", так само зголосилися надати допомогу в розшуку дівчинки.

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

Осман підкреслив, що 17-річна дівчина на зв'язок не виходила. Волонтери та правоохоронці перевірили всі місця, куди вона могла б поїхати, але її ніде не виявилося:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Було прийнято рішення (ініціювала це поліція) проводити пошуки на місцевості. Буде розгорнуто штаб, масові пошуки будуть по лісі, навколо ставка, поля, по цьому селищу".

Що стосується дитини, то після зникнення матері його забрали працівники соціальних служб. Що змусило дівчину піти з дому, невідомо, оскільки ніякої записки вона не залишила.

Відомо, що з собою дівчина забрала всі гроші, які відкладала на хрестини дитини.Близька подруга зниклої Анастасія припускає, що дівчина взагалі могла відправитися подорожувати.

"Телефон був з нею — виключений з того моменту, як вона зникла", — уточнив Осман.

Він не виключає, що дівчина зникла не по своїй волі, а також вірить у те, що її вдасться знайти. До пошуків залучені щонайменше сотня людей, а також, можливо, Нацгвардія.

поліція, скріншот з відео
поліція, скріншот з відео

Всіх, хто хоче допомогти у пошуках зниклої дівчини, просять у четвер, 30 липня, приїхати в село Шестерівка на 10 годину ранку.

"Координати 50.185549, 36.913588. Потрібно бути в закритому взутті і одягнутися по погоді, при собі мати дощовик, ліхтарик і портативний зарядний пристрій. Слід взяти з собою їжу, мінімум на день і карту місцевості з радіусом від точки пошуку в 30 кілометрів, краще зробити до сотні копій карти. Не завадять у пошуках і човен, рації, трекери і квадрокоптер. Зв'язатися з пошукачами можна по телефону 0687770112 ("гаряча лінія")", – йдеться у повідомленні.

Прикмети Олени Забазнової: на вигляд 15-20 років, зріст 165-175 см, середньої статури, руде довге волосся, очі карі.

При собі був чорний рюкзак невеликого розміру.

Всіх, хто бачив Олену Забазнову або знає щось про її місцезнаходження, правоохоронці просять повідомляти за телефонами: 057-41-4-26-66, 093-307-15-87, 102. Також можна зателефонувати на номер волонтерської пошукової групи «Мілена»: 068-777-0-112.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Києві безслідно зникли дві 14-річні подружки – прикмети і фото

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Тернополі пропав дитина - мама відвернулася на секунду, кошмар

Також «Знай.ua» писав, що Під Харковом пропала рудоволоса красуня з сумними очима