Вода, що ллється з кранів харків'ян, може викликати генетичні проблеми, або скоротити тривалість життя. Експерти перевірили воду з Харкова, Києва, Тернополя і Чорноморська.

Результати досліджень оприлюднили у програмі "Таємний агент" на Новому каналі, пише "KharkivToday".

вода з крану, фото Pxhere
вода з крану, фото Pxhere

Найнебезпечнішою виявилася вода з Харкова. Хоча два показника з трьох опинилися в межах норми.

Так, у воді з харківського трубопроводу присутній хлор. Його показник у межах норми. Показник жорсткості — граничний з нормою. Це говорить про наявність різних солей.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

А ось показник перманганатної окислюваності - значно перевищений. Це говорить про те, що така вода може погіршувати імунітет і надавати канцерогенний вплив, імунотоксичну і генотоксичну дію.

Біотест (дослідження на токсичність), який провели в київському Інституті колоїдної хімії та води, показав, що якщо вживати таку воду, людина буде частіше хворіти, а тривалість її життя скоротиться.

Десять піддослідних рибок даніо-реріо провели у воді чотири дні. Потім у рибок взяли кров на дослідження. Результати показали, що харківська вода має хронічну токсичність — "клітини неправильно діляться і з'являється проблема на генетичному рівні".

Все це говорить про те, що водопровідну харківську воду можна використовувати тільки в якості так званої технічної води. А перед тим, як вживати воду з-під крану для пиття чи приготування їжі, її необхідно додатково очищати — фільтрувати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Тернопіль залишився без води через "гнилий" каналізації - розкрили труби, а там... Бррр, що ви пили?

Як повідомляє портал «Знай.ua» Комунальники Філатова поять дніпрян бридкої рідиною замість води, — "Не вперше"

Також «Знай.ua» писав, що Кияни бояться отрути з крана - пити чи не пити