Харківський фонтан, який будують у сквері на площі Свободи, буде одним з найбільших в Україні. Як повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, його діаметр складе 36 метрів.

"Фонтан був зроблений в Італії спеціально для Харкова. У ньому буде встановлено 150 форсунок, сучасна підсвічування, а діаметр конструкції становитиме 36 м. Зараз ведуться роботи з монтажу обладнання, і цей процес контролюють італійські фахівці" - повідомив Терехов.

Він додав, що перший міський сухий фонтан відкрили у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького, і він став дуже популярним серед дітей і молоді.

джерело: Харківська міська рада
джерело: Харківська міська рада

Висоту струменів фонтану можна буде регулювати в залежності від погодніх умов. Наприклад, у спеку натиск буде менше, щоб діти могли безпечно бігати по території.

"А коли будемо бачити, що люди гуляють і приходять подивитися на кольоровий фонтан, то струмені будуть підніматися вище. Ще можемо включати музику, ставити різні мелодії. Там дуже складна система управління, але це дійсно унікальний фонтан, і я впевнений, що він сподобається всім", - розповів перший віце-мер.

Також, за словами Терехова, в сквері покладуть гранітну плитку, встановлять лавки, урни, проведуть нове освітлення, розіб'ють газон, на якому можна буде відпочивати, висадять квіти і чагарники.

Відкриття фонтану заплановане на День міста, 23 серпня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, раніше Дніпрянка вимила курячі крильця в міському фонтані: "На шашлик підуть!"

Як повідомляє портал «Знай.ua» На Франківщині обрали міру покарання чоловікові, який викупався у фонтані. Він плавав колами, плескався у воді і не реагував на перехожих. Крім того, порушник лаявся в присутності людей, серед яких були діти, не реагував на зауваження та порушував громадський порядок.

Також «Знай.ua» писав, що В Тернопільській міськраді взяли небувале рішення. З сьогоднішнього дня найдовший в Україні аераційний фонтан буде працювати цілодобово. Як з'ясувалося, у Тернопільському ставі зацвіла вода із-за низки спекотних днів.