14 липня у Харкові затримали голову військово-лікарської комісії під час отримання другого траншу хабара у розмірі 700 доларів (18 961 гривень).

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що голова військово-лікарської комісії, яка є директором одного з медичних закладів Харківської області вимагала хабар від батьків за виготовлення документів про непридатність сина до проходження військової служби.

фото: Прокуратура
фото: Прокуратура

"Гроші вона отримувала двома траншами. Сума першого траншу хабара склала 12 тисяч гривень. При отриманні другого траншу хабара у розмірі 700 доларів силовики викрили жінку", - повідомили в прокуратурі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

фото: Прокуратура
фото: Прокуратура

У відношенні жінки відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, а також для третіх осіб за вчинення таким службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.

фото: Прокуратура
фото: Прокуратура

"Наразі досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу", - резюмували в обласній прокуратурі.

Нагадаємо, в Харкові голова міжрайонної медико-соціальної експертної комісії комунальної лікарні попався на хабарі: він вимагав у людини, що страждає хронічним захворюванням, 1000 доларів США за присвоєння відповідної групи інвалідності.

Фігурант отримав 600 доларів, після чого повідомив, що залишок грошових коштів необхідно передати в обумовлений термін, і тільки після цього особа, в якої він вимагав неправомірну вигоду, матиме можливість отримати відповідні документи про присвоєння інвалідності.

Під час другого траншу хабарник був затриманий.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Києві викладач військового ліцею попався на мерзенної схемою - взував в берци в обмін на конверт

Як повідомляє портал «Знай.ua» В Дніпрі лікар попався на великому хабарі, але зняти халат не може змусити навіть суд - обдирала медсестер і пацієнтів

Також «Знай.ua» писав, що У Харкові дружок Кернеса прогорів на "смішній" хабарі - мандат і 12 тисяч в кишені