Служба безпеки України викрила та припинила протиправну діяльність групи, учасники якої виготовляли для бойовиків "ДНР" підроблені дипломи про вищу освіту.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"За версією слідства, організувала масштабне виготовлення підроблених дипломів українських вузів група жителів Харківського та Київського регіонів. Клієнтами зловмисників були учасники незаконних збройних формувань, які використовували підробки для просування по службі та отримання фейкових офіцерських звань",- написано в повідомленні.

фото: СБУ
фото: СБУ

Оформлення замовлень здійснювалося на спеціально інтернет-сайтах, а оплата ‒ через електронні перекази. Після виготовлення документи поштою відправляли до окупованих районів Донецької області через тимчасово підконтрольні окупантам ділянки українського кордону.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За даними слідства, щомісяця зловмисники виготовляли та збували майже сотню підроблених дипломів. Вартість одного становила в середньому 500 доларів США, ціна залежить від рівня вузу. Учасники групи використовували при виготовленні фальшивок номери справжніх дипломів, виданих раніше.

фото: СБУ
фото: СБУ

Слідчі СБУ затримали одного з учасників злочинної групи у поштовому відділенні в райцентрі в Харківській області під час відправки підробленого диплома для бойовика артилерійської бригади терористів "ДНР".

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України.

фото: СБУ
фото: СБУ

Під час обшуків орендованого зловмисниками офісного приміщення в Києві та за місцями проживання фігурантів оперативники і слідчі вилучили докази протиправної діяльності, які будуть залучені до матеріалів справи.

фото: СБУ
фото: СБУ

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше 100 000 000 гривень "виїхало" — СБУ розкрила велику схему на Укрзалізниці

Як повідомляє портал «Знай.ua» Харків'янка заплатила тисячі доларів за мандат депутата, але зайняти крісло в Раді завадила СБУ

Також «Знай.ua» писав, що Тримали в страху все Закарпаття — СБУ знешкодила небезпечну бандитське угрупування на чолі з депутатом