18 випускників Куп'янського медичного коледжу 2 липня заселилися до гуртожитку у Харкові. Молодь залучають до роботи з СOVID-хворими в умовах дефіциту кадрів у опорних медзакладах.

Про це пише "Суспільне".

Отримали дипломи — і на передову

Шукати медпрацівників серед молоді в обласній адміністрації почали минулого тижня. Регіон готується розгортати другу хвилю лікарень, а кадрів бракує і в першій.

На початку роботи із пацієнтами з коронавірусом в обласному диспансері радіаційного захисту не лишилося штатних анестезіологів — вдалося залучити лікарів-сумісників та кількох інтернів.

"До нас звернулась обласна влада із проханням — хто захоче працювати в інфекційній лікарні й у диспансері, — розповідає заступниця директора Куп'янського коледжу Лариса Поєдинцева. — Ми запропонували нашим студентам. Медичні працівники завжди на передовій. Хоч це бойові дії, хоч епідемії, хоч радіація — вони на передовій. І дякувати Богу, що в нас такі випускники".

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

1 липня юнаки та дівчата отримали дипломи молодших спеціалістів — фельдшерів, медсестер.

"Ми можемо допомогти"

Ірина Бубнова — одна з випускниць медколеджу. 10 липня їй виповниться 19 років. Сама з Куп'янська, з родини фельдшерів. Ким буде працювати, знала з дитинства.

"В мене була мрія з дитинства — в мене тато працював фельдшером, мама теж. Вони разом навчалися у цьому коледжі, я дивилась на тата у цій формі й мені так подобалось. Я полюбляла ходити до нього на роботу до швидкої", — каже Ірина.

Ірина працюватиме фельдшером у диспансері радіаційного захисту. Те, що доведеться допомагати хворим з коронавірусом, знає, не боїться. Сподівається, що нададуть захист.

"Я впевнена у собі, тому мені не страшно. Я навпаки прориваюсь. Вік — не головне у цій ситуації. Може бути і якийсь літній лікар або медсестра. І мій молодий організм, я думаю, навіть якщо щось, то він впорається. Я працювала у куп'янських умовах, тож я готова до будь-яких", — сміється Ірина.

Анастасія Бикова планує працювати медсестрою в обласній інфекційній лікарні.

"Я не боюся. Чотири роки тому я обрала фах і розуміла, які труднощі у майбутньому можуть спіткати. Хто, як не ми? Там теж люди, які потребують допомоги, а ми навчалися на медичних працівників — ми можемо допомогти... Нам постійно розповідали про гуманність, милосердя. Якщо ти закінчив медичний — не потрібно ховатися. Це не просто диплом, це поклик душі", — впевнена Анастасія.

Випускник Олександр Шакін вагався, коли вирішував, чи їхати на роботу до Харкова. Переймався через батьків.

"Домовлявся з батьками, але батько потім сказав: "Як буде, так і буде — вирішувати тобі". Тому я все ж вирішив приїхати сюди й працювати на благо країни. Мати не хотіла дуже сильно, а батько сказав: "Тобі вирішувати — твоє життя", — розповідає Олександр.

Випускникам мають провести інструктажі.

"Очікую постійної роботи, не сяду, щоб відпочити. Здається, буде так — доведеться плідно працювати. Казали, що буде наданий усім індивідуальний захист, що будуть навчати працювати із COVID-19", — каже Олександр.

Яку зарплату отримуватимуть випускники, узгодять під час укладання договору на роботу. За наказом МОЗ, медпрацівники, залучені до боротьби з СOVID, мають отримувати надбавки.

Отримали дипломи і на передову: випускники медколеджу йдуть працювати з хворими на COVID

«Нам постійно розповідали про гуманність, милосердя. Якщо ти закінчив медичний — не потрібно ховатися». Отримавши дипломи, випускники куп'янського медколеджу одразу вирушили до Харкова, щоб працювати з хворими на СOVID. Чому обрали «передову» та як готуються до першої робочої зміни, повну версію сюжету дивіться на сайті Суспільного: https://bit.ly/2Zx0lyR

Geplaatst door Суспільне Харків op Donderdag 2 juli 2020

Кого не вистачає

У Харківській обласній інфекційній лікарні не вистачає рентгенолога, кардіолога, медсестер та молодшого медичного персоналу, розповіла Суспільному заступниця директора медзакладу Валентина Маслова.

За її словами, у лікарні можуть відкрити додаткове відділення реанімації, але немає працівників.

"Якщо облаштовувати ще одне відділення реанімації, то потрібно ще 10 анестезіологів. Можливість його відкриття може розглядатися тільки тоді, коли буде штат. Апаратури велика кількість, доставимо туди апаратуру", — говорить Маслова.

Диспансер потребує мінімум двох рентген-лаборантів, медсестер, молодшого медперсоналу, двох слюсарів для роботи із киснем, сантехніків та дезінфектора, розповіла директорка медзакладу Ірина Пирогова.

Випускники куп'янського медколеджу вийдуть на роботу вже 3 липня. П'ятьох чекають в диспансері радіаційного захисту, 13 — в інфекційній лікарні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Україні за добу 876 нових хворих на коронавірус, 27 померло

Як повідомляє портал «Знай.uа» Харків'янка народила в машині швидкої, медики спрацювали на "ура": "Матусю, у вас богатир"

Також «Знай.uа» писав, що У Харкові потопельниця "ожила" в руках медиків після клінічної смерті - справжнє диво