В Харківській області за антирабічною допомогою з приводу укусів тваринами з початку року звернулося 1299 осіб.

Про це повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі.

Як уточнили в обласному центрі, за п'ять місяців від диких тварин в області постраждало 17 осіб.

Антирабічна допомога складається з місцевої обробки ран, подряпин, саден, місць ослюнений та подальшого введення вакцини для профілактики сказу або, при наявності показань, комбінованого введення імуноглобуліну антирабічного (АІГ) та вакцини для профілактики сказу.

Скажена лисиця, Ілюстративне фото
Скажена лисиця, Ілюстративне фото

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, у Київській області бездомні собаки напали на дитину. Напад на дитину відбулося в селі Тарасівка Києво-Святошинського району. Постраждалого дитину госпіталізували до Київської обласної дитячої лікарні в місті Боярка.

Наголошується, що потерпілому була проведена вакцинація проти сказу. Батькам медики розповіли, що попереду у дитини ще ряд важливих щеплень, які повинні попередити виникнення можливих ускладнень після нападу неперевірених тварин – бродячі пси є носіями різних смертельно небезпечних для людини захворювань.

Сказ передається через укуси собак, скріншот: YouTube
Сказ передається через укуси собак, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Дівчинка хотіла витягнути білку з басейну, але нарвалася на хижого звіра – відео зухвалого нападу

Як повідомляє портал «Знай.ua» Мавпи вкрали зразки крові з Covid-19, хвороба може вразити новий вигляд

Також «Знай.ua» писав, що Львів'ян масово атакують отруйні тварини, на цей раз постраждала дитина, - "Підстерегла у дворі"