Дергачівський районний суд Харківської області визнав винним місцевого мешканця у публічних закликах до захоплення державної влади і призначив один рік позбавлення волі.Чоловіка визнали винним за статтею «Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади».

Про це повідомляє Главком з посиланням на вирок від 18 червня.

За матеріалами справи обвинувачений 18 серпня 2019 року зареєструвався у Фейсбук під чужим іменем Роман Слюсарев. Того ж дня чоловік почав опубліковувати під цим акаунтом чотири дописи, в яких закликав до захоплення будівель відділу поліції у Чугуєві Харківської області, Верховної Ради і Офісу президента України.

«Після рішучих кроків, у Харкові ми робимо Харківську народну республіку, а потім приєднуємося до наших братів росіян! І Україна стане однією великою Росією», - написано у дописі.

До того ж, підсудний закликав небайдужих українців брати зброю у захоплювати владу в Україні з подальшим входженням територій країни до складу Російської Федерації.

«Тоді наші брати настануть з Донбасу і ми нарешті увійдемо до складу Російської Федерації. Де нас чекають, де від нас в першу чергу чекають рішучих дій. Путін наш президент, ні який ні Зеленський або Порошенко, це вороги народу!» - зазначено у дописі Facebook.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Згідно з висновком судової лінгвістичної (семантико-текстуальної) експертизи Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз імені Бокаріуса від 13 січня 2020 року, у вказаних матеріалах, що розміщені на сторінці Романа Слюсарева у Фейсбук є висловлювання, висловлені у формі закликів до захоплення й утримання будівель або споруд, які належать органам влади; створення з цією метою певних воєнізованих або збройних формувань чи груп; фактичне створення та функціонування органів державної влади, правоохоронних органів, органів правосуддя замість вже існуючих; а також до вчинення інших дій, зокрема таких, що мають насильницький характер.

У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину і щиро розкаявся, підтвердив факт і обставини вчинення злочину. Однак від надання пояснень відмовився, скориставшись ст. 63 Конституції України.

Суд дійшов висновків, що вина обвинуваченого у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 109 КК України доведена в повному обсязі і підтверджується доказами, які є в матеріалах кримінального провадження.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Києві банда аферистів оббирала довірливих українців одним телефонним дзвінком - "Алло, банк на проводі"

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Дніпрі накрили мережу студій фільмів для дорослих - заробляли шалені гроші під носом у Філатова

Також «Знай.uа» писав, що У Дніпрі накрили банду "чорних ріелторів" - квартиру на продаж, господаря - в "рабство"