У Харкові прогнозують неврожай. Причина неврожаю вишень і яблук в цьому році - несприятлива погода.

Про це повідомив старший викладач кафедри ботаніки Харківського національного педагогічного університету ім.Сковороди Юрій Бенгус на своїй сторінці в Фейсбук.

Він нагадав, що зима була теплою, а весна ранньою, і коли цвіли плодові дерева (вишні, сливи, яблуні), то бджоли не літали, і нікому було запилювати квіти.

"Це один з недоліків нашого захоплення бджолами. Ми розмножуємо тільки одного запилювачів - медоносну бджолу (Apis mellifera). А варто паралельно розмножувати джмелів, осмій, інших комах. Тоді запилення буде проходити більш надійно. Наприклад, джмелі витримують більш прохолодну погоду. Розведення джмелів, риющих бджіл, осмій, інших запилювачів принесе всім нам збільшення урожаїв і збільшення біологічного різноманіття - основу стійкого існування екосистем", - написав професор.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Тернополяни ризикують залишитися без врожаю - грядки змило найпотужнішим зливою

Як повідомляє портал «Знай.ua» Під Харковом потужний град знищив тяжка праця людей - тепер без врожаю

Також «Знай.ua» писав, що Підживлення дерев врятує вам урожай, маленькі хитрощі і яблука не будуть обсипатися