Під Харьковм підліток отруївся грибами. Як повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі, це перший випадок отруєння грибами в цьому році.

Про це пише VGORODE.

Як вдалося з'ясувати, то сім'я з Балаклії збирала в лісі біля села Борщовка гриби, вважаючи що це «парасольки».

Увечері того ж дня гриби почистили і поклали в холодильник, а рано вранці їх обсмажили на сніданок без попереднього відварювання.

Через 7 годин після того, як вся родина поїла грибів, у підлітка розболівся живіт, почалася блювота і порушився зір.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Сезон грибів
Сезон грибів

Батьки звернулися за допомогою в Балаклійську ЦРЛ, де підлітку надали першу медичну допомогу, а після доставили в обласну дитячу клінічну лікарню.

На сьогоднішній день хворий продовжує перебувати на стаціонарному лікуванні з діагнозом «гостре отруєння грибами, середня ступінь тяжкості».

Фахівці нагадують, що гриби мають властивість накопичувати в собі безліч отрут і токсинів. Причому, небезпечними можуть виявитися навіть їстівні гриби, якщо вони неправильно зберігалися, були зібрані в брудній місцевості або не до кінця приготувалися.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Скрутило живіт: родина під Запоріжжям потрапила в лікарню через лісового ласощі

Як повідомляє портал «Знай.ua» Грибний сезон в Україні: як відрізнити їстівні від отруйних і приготувати смачні страви з дарів лісу

Також «Знай.ua» писав, що В Запоріжжі пару пенсіонерів відкачують в реанімації: повечеряли грибами