Контррозвідка СБУ викрила і затримала в Харкові українця, який працював на 74-й Розвідувальний центр Головного управління Генштабу РФ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як стало відомо, оперативники спецслужби встановили, що агент був завербований російськими спецслужбами під час виїзду в Російську Федерацію. Російські куратори вибрали йому псевдонім «Сумрак» і відпрацювали завдання по збору інформації з обмеженим доступом з військових частин, що дислокуються в Харківській області.

фото: СБУ
фото: СБУ

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

В рамках кримінального провадження слідчі і контррозвідники СБУ задокументували факт збору інформації з обмеженим доступом за ротації конкретних військовослужбовців бригади протиповітряної оборони Харкова в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Затримати зрадника в центрі Харкова вдалося при спробі отримання таблиці парольних сигналів для здійснення паролювання в повітряних радіомережах авіації Збройних Сил України та державної авіації України, яка має гриф обмеження доступу «секретно».

фото: СБУ
фото: СБУ

У ході затримання та обшуку правоохоронці вилучили у зрадника носії інформації з інформацією з обмеженим доступом.

Зараз затриманому "агенту" повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання судом щодо нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

фото: СБУ
фото: СБУ

Тривають слідчі дії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Харковом схопили путінського головоріза - нагрянув до родичів "у відпустку" з "ДНР"

Як повідомляє портал «Знай.ua» Знищував "кіборгів" під Донецьким аеропортом - небезпечний бойовик вирушив до Мотороли

Також «Знай.ua» писав, що Безстрашні воїни ЗСУ на Донбасі відбили наступ путінських загарбників, що відбувається в зоні ООС