До суду скеровано обвинувальний акт відносно майстра лісу Володимирівського лісництва Держпідприємтсва «Гутянське лісове господарство». Його обвинувачують у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Про це передає прес-служба Державного бюро розслідувань.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

Слідством встановлено, що майстер лісу не забезпечив належне зберігання майна лісництва. В результаті, невстановлені особи без отримання відповідних документів вирубали 444 дуби, чим завдали державі збитків на понад 4 мільйони гривень.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Харківської області.

Оперативний супровід – Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Ліс, природа, прогулянки, ілюстративне фото: pixabay.com
Ліс, природа, прогулянки, ілюстративне фото: pixabay.com

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, на території Володимирівського лісництва ДП "Гутянське лісове господарство" здійснювалася незаконна порубка лісу. 27-річний майстер лісу не забезпечив належне зберігання майна підприємства. Внаслідок цього у лісництві невстановлені особи упродовж серпня 2019 року – лютого 2020 року незаконно вирубали та вивезли 444 дуби. На порубку цих дерев лісорубні квитки не видавалися.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Забаганки" МВФ вигідні міжнародним лихварям, але не Україні, - Медведчук

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Харкові заарештували активістів "Слобожанської Січі", поліція звинувачує в зухвалому нападі

Також «Знай.uа» писав, що У Дніпрі засуджений за "конверти" медик продовжує лікувати пацієнтів - відбувся легким переляком і знову надів халат