У Харкові група з чоловіків вчинила озброєний конфлікт з правоохоронцями. Подія трапилася, вчора, 3 червня, в Краснокутському районі Харківської області. Автівку з поліцейськими, які перебували у службових справах на території району, оточили громадяни, які назвали себе поселенцями Слобожанської Січі. Чоловіки тримали в руках палиці, сокиру та зброю. Агресивно налаштовані молодики погрожували правоохоронцям, порізали колеса та розбили вітрове скло в автомобілі, а також зробили один постріл зі зброї у бокове скло.

Про це інформує прес-служба поліції у Харківській області.

Інформація з приводу вказаних подій надійшла до Краснокутського ВП. На місце виїжджали керівництво ГУНП в Харківській області, слідчо-оперативна група та інші підрозділи поліції.

джерело: Національна поліція
джерело: Національна поліція

Відомості за фактом правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Нападникам загрожує ув’язнення строком до 15 років або довічне позбавлення волі.

джерело: Національна поліція
джерело: Національна поліція

До того ж правоохоронцями було встановлено, що напередодні, 2 червня, ці ж чоловіки погрожували керівнику одного з відділів поліції та перешкоджали його вільному пересуванню.

Інцидент стався 2 червня близько 3 години дня у сквері поблизу вулиці Жон Мироносиць. Далі конфлікт перемістився у фойє адміністративної будівлі обласного главку поліції.

джерело: Національна поліція
джерело: Національна поліція

Слідчі СУ ГУНП в Харківській області відкрили за даним фактом кримінальні провадження за ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

джерело: Національна поліція
джерело: Національна поліція

Досудове розслідування триває, з’ясовуються усі обставини події.

джерело: Національна поліція
джерело: Національна поліція

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Запоріжжі схопили маніяка, який помстився дівчині кислотою в обличчя - два роки в бігах

Як повідомляє портал «Знай.uа» "Мамо, я вмираю" - на Тернопільщині до напівсмерті побили молодих хлопців через дівчину

Також «Знай.uа» писав, що Подружжя з Києва місяць тримало в рабстві 18-річну дівчинку, - "Спала з ними за власним бажанням..."