Під Харковом поліція накрила рабовласників-фермерів. Правоохоронці знайшли дев'ятьох осіб, яких за версією слідства змушували працювати на даному об'єкті безкоштовно. У поліції вважають, що насильно утримували на фермі. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на представника потерпілих Геннадія Герасименка.

На даний момент ці люди звільнені з рабства і знаходяться в реабілітаційному центрі. Там вони зможуть жити стільки, скільки їм потрібно.

"Обмеження по часу, скільки вони будуть там перебувати, не існує. Вони будуть перебувати, скільки це потрібно їм самим... На мою думку, їх 5 чи 6 осіб", - сказав Герасименко.

На сьогоднішній день на фермі завершені обшуки та слідчі дії. Працювати там залишилися три людини. Вони займаються доглядом за 300 головами рогатої худоби. Також працюють і власники ферми подружжя Злобины. Вони так і не визнали своєї провини.

В Харківській області поліція звільнила з рабства 9 осіб Фото: скріншот Нацполиция

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Любов Злобіна зізналася, що ніхто нікого не шукає, люди приходять самі. Також вона заявила, що ці люди живуть у нормальних умовах – є їдальня, гуртожиток і душова. Вона заявила, що зарплату потерпілим виплачували кожен місяць. Вартість робіт коливалася від 100 до 250 гривень в залежності від виконуваних завдань, тому щомісяця люди отримували мінімальну зарплату.

Один з працівників ферми Василь Христич заявив, що працює тут уже третій рік. У нього є документи. Він зазначив, що ніхто нікого не тримає, можна піти в будь-який момент.

Варто нагадати, що 25 травня правоохоронці провели обшуки на фермі, де містилися 9 осіб в неналежних умовах. Поліцейські виявили 9 осіб – 3 жінок, 5 чоловіків та одного неповнолітнього. Вони стежили за 80 коровами. У прокуратурі Харківської області повідомили, що цих людей утримували примусово. 29 травня поліція повідомила про підозру за статтею «торгівля людьми».

Нагадаємо, Знай писав, що на Дніпропетровщині поліція затримала "чорних" ріелторів, які здавали господарів квартир в рабство.

Знай повідомляв, що українець зник в Італії і повернувся додому через місяць.

Нещодавно Знай передавав, що на Львівщині шукають работоргівця з російським паспортом.