Харківська область увійшла до списку регіонів України, де епідемічна ситуація дозволила перейти до другого етапу ослаблення карантину.Харківська область відповідає всім трьом критеріям, які визначив Кабмін, і які дозволяють ввести в регіоні адаптивний карантин. Відповідне рішення було прийнято 22 травня на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Таким чином, з 22 травня на Харківщині було дозволено проведення спортивних заходів, в яких беруть участь не більше 50 осіб, єдине, без глядачів.
Так само, дозволено проведення релігійних заходів за умови не більше однієї людини на десять квадратних метрів приміщення.


Починаючи з 23 травня в Харківській області дозволили регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, міжгірському, внутрішньообласному і міжобласному сполученні, але тільки на сидячих місцях. Пасажири повинні дотримуватися маскового режиму в транспорті і тримати дистанцію у прикасових і касових зонах.

Громадський транспорт, скріншот: YouTube
Громадський транспорт, скріншот: YouTube

У Харкові міський громадський транспорт запустили в повному обсязі ще вчора, 25 травня – у відповідності з укладеними договорами, паспортами маршрутів, існуючими лініями метрополітену і розкладом руху. Зокрема, мова йде про тролейбуси, трамваї, автобуси та метрополітен.

Також з 23 червня в Харківській області дозволили відвідування закладів дошкільної освіти. Однак у Харкові, дитячі садки відкриються не раніше 1 червня.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще


А от починаючи з 1 червня у Харькові дозволяється робота установ фізкультури і спорту, спортзалів, фітнес-центрів –але при цьому забороняється проведення групових занять з кількістю учасників більше десяти чоловік.

Поновлюється відвідування занять в групах не більше десяти осіб в установах освіти, проведення професійно-технічної підготовки та державної кваліфікаційної атестації.

Так, з 1 червня дозволяється перевезення по області залізничним транспортом у всіх видах внутрішнього повідомленні (приміському, міському і регіональному) в межах кількості офіційно передбачених сидячих місць. Якщо перевезення здійснюються через населені пункти, в яких виявлено спалах коронавірусу, через що пом'якшення карантину там не діє, то посадка пасажирів в транзитному пункті заборонена.

залізниця
залізниця


З 10 червня кафе, ресторани та інші заклади громадського харчування зможуть приймати гостей не лише на літніх майданчиках, але і в приміщеннях – за умови дотримання протиепідемічних заходів.

З цієї дати поновлюється діяльність установи культури. Рішення про прийом відвідувачів приймає власник або органу управління. Будуть дозволені і культурні заходи за умови, якщо на одного відвідувача припадає більше п'яти квадратних метрів площі приміщення.

вулиця Харкова, скріншот з відео
вулиця Харкова, скріншот з відео

З 15 червня Харків почне приймати і відправляти літаки, що виконують внутрішні рейси.
Карантин не будуть пом'якшувати в: Чернівецькій, Рівненській, Львівській, Закарпатській та Волинській областях. В інших областях певне послаблення дозволено, але не обов'язково – все залежить від рішення місцевих органів влади.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харківське метро заполонили сотні людей в масках - урочисті і трохи перелякані

Як повідомляє портал «Знай.ua» В Дніпрі фонтани вийшли з карантину, українці в екстазі - святкують усім містом

Також «Знай.ua» писав, що У Києві готуються запускати приміський транспорт - пасажирів попередили про "сюрпризи"