Харківщина увійшла в 13-ку регіонів України, які готові переходити на другий етап ослаблення карантину.

Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.

За розрахунками МОЗ, Харківська область входить в перелік 13 регіонів, де вже можна вводити нові послаблення, які розпочалися сьогодні, 22 травня.

інфографіка: Міністерство охорони здоров'я
інфографіка: Міністерство охорони здоров'я

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я України, Харків відповідає всім трьом основним критеріям, які встановив уряд 20 травня:

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще
  1. інцидентність;
  2. завантаженість ліжок;
  3. охоплення тестуванням.

Наприклад, показник інцидентності - середня кількість випадків захворюваності на коронавірус за останні 7 днів на 100 тисяч населення, який повинен становити не менше 12 осіб, у Харківській області становить 5,19.

Завантаженість лікарняних ліжок в установах для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 повинна бути менше 50%. Показник завантаженості на Харківщині дорівнює - 2,97%.

Кількість проведених тестів (ПЛР та ІФА), що повинно становити більше 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів, на Харківщині становить 13,67.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Відкриття дитячих садків після карантину — у Моз назвали умови

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Львові продовжать карантин - головний медик поставив хрест на надіях галичан

Також «Знай.ua» писав, що Готова Україна до ослаблення карантину - у Моз дали невтішний прогноз