Мер Харкова Геннадій Кернес дав доручення департаменту освіти почати підготовку дитячих садків до їх відкриття.

Як повідомили в мерії, роботу дитсадків міста планують відновити вже з 1 червня.

За словами директора департаменту освіти Ольги Деменко, вже цього тижня почнуть готуватися до того, щоб кожен вихователь, адміністрація дитячого садка, всі батьки знали в якому режимі працюватимуть дошкільні установи.

"Хочу запевнити батьків, ми зараз дуже серйозно продумуємо ситуацію, починаючи з приходу персоналу вранці в дитячий сад, продовжуючи зустріччю дітей і закінчуючи тим, як віддавати дітей батькам. Ми поетапно, крок за кроком, все це продумаємо, доведемо до відома батьків, і я не сумніваюся, що все буде добре", - сказала директор департаменту.

За її словами, в Харкові більшість дитячих садків типові і в них можна реалізувати всі карантинні заходи: групи мають два приміщення, а кімнати - площею не менше 30 кв. м.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Тому вихователі разом з помічниками зможуть організувати діяльність таким чином, щоб діти не зустрічалися один з одним. Крім того, зараз не так багато дітей будуть відвідувати дитячі садки. У нас в ясельних групах налічується приблизно по 15 дітей, в садиковских - 20-25. У звичайні дні ясельні групи відвідують не більше 10 дітей, садочкові - не більше 15", - пояснює Ольга Деменко.

Дитячий садок, фото YouTube
Дитячий садок, фото YouTube

Також Деменко підкреслила, що в дитсадках є досить дезинфицирующихх засобів і засобів індивідуального захисту, в тому числі масок.

Як стало відомо, з вчора, 20 травня працівники дитсадків почали обдзвонювати батьків своїх вихованців.

"Зателефонували наша вихователька і повідомила, що сад відкривається 1 червня. І якщо ми хочемо водити дочку в сад, то нам потрібно принести довідку про епідоточення. Треба йти в поліклініку, де повно хворих дітей. Подумаємо, відправляти дитину в садок або ще потерпимо", - повідомив харків'янин Микола.

Мама 5-річного Данила теж вже встигла поспілкуватися з вихователем.

"Дзвонили, питали, чи ми будемо ходити з 1 червня. Сказала, щоб нас внесли в списки, але прийдемо не відразу",- відповіла Ганна.

дитсадок
дитсадок

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Відкриття дитячих садків після карантину — у Моз назвали умови

Як повідомляє портал «Знай.ua» "Дитсадки — батькам": під Кабміном намітився масштабний протест

Також «Знай.ua» писав, що "Працюють садки, працюють батьки!" - у Києві Кабмін штурмує натовп голодних розлючених українців