В харківській маленькій домашній майстерні Вікторія Мірошниченко створює різноманітні вироби з тканини.

Жінка – професійна швачка і вже ні багато, ні мало, а близько 20 років вона займається улюбленою справою. Останнім часом Вікторія шиє спецкостюми для малярів. Лекало розробив її чоловік Дмитро. І після цього у них з'явилася ідея пошити захисні костюми для медиків.

"Шматочки тканини залишалися, ми з них пошили. Привезли в «швидку». Звичайно, неймовірно було, як вони зраділи. Потім другу партію пошили. Ми знайшли тканину у знайомих і пошили вже побільше",- розповідає Вікторія.

швачка, скріншот з відео
швачка, скріншот з відео

Подружжя пошило і передало вже близько 30 захисних костюмів для медиків “швидкої”. Вікторія розповідає, що на створення одного комбінезона йде кілька годин.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Швачка зазначає: на відміну від медичних костюмів такі комбінезони – багаторазові. Їх можна очищати і дезінфікувати, адже вони мають гумовий шар, що не пропускає вологу, додає жінка.

"У лікарні вони хоч приблизно знають, кого вони візьмуть, а “швидка” не знає, до кого вона їде. Є там вірус, немає там вірусу – вони не знають. Тому повинні бути найбільш захищені, тому що перші під ударом вони",- міркує харків'янка.

На, жаль, поки тканини не залишилося, зізнається Вікторія. Але як тільки з'являться матеріали, вони продовжать допомагати медикам.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Пакет на голову! Винахід харківського лікаря стало незамінним в розпал пандемії

Як повідомляє портал «Знай.ua» Плачкова і Рабинович передали допомогу ветеранам Великої Вітчизняної війни

Також «Знай.ua» писав, що Медик зі Львова врятував десятки військових на Донбасі і взявся лікувати італійців, "справа всього життя"