На сайті Кабінету міністрів України опублікували постанову №343 від 4 травня, згідно з яким карантин в Україні продовжується до 22 травня, але починаючи з 11 травня його правила пом'якшуються для деяких закладів.

Згідно з документом під пом'якшення правил карантину з 11 травня підлягають заклади громадського харчування, але приймати відвідувачів вони зможуть лише на літніх майданчиках. Кафе і ресторани зобов'язані забезпечити дистанцію не менше півтора метри між столиками, за кожним з яких має бути не більше двох осіб, не враховуючи дітей віком до 14 років.

Непродовольчі магазини в торгових центрах також зможуть працювати за умови забезпечення персоналу і відвідувачів засобами захисту, всередині має бути не більше 1 людини на 10 квадратних метрів.

Музеї та історико-культурні заповідники також можуть почати свою роботу, але відкрити свої двері для відвідувачів зможуть тільки в тому випадку, якщо цього захоче власник. При цьому повинні бути дотримані карантинні вимоги.

Театри, цирки та концертні організації можуть проводити репетиції, якщо кількість присутніх на них не перевищить 50 чоловік, знову-таки, при дотриманні санітарних норм.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Можуть почати роботу адвокатські контори, кабінети психологів, стоматологів, аудиторів і нотаріусів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Євросоюз виходить з карантину — як і коли держави будуть "виселяти" заразу

Як повідомляє портал «Знай.ua» Карантин в Україні найімовірніше продовжать і після 22 травня, заяву прем'єра

Також «Знай.ua» писав, що Моз опублікував вимоги до роботи кафе, перукарень та літніх майданчиків