У харків'ян травневі свята асоціюються з шашликами і походами в ліс. Тим не менш відвідування лісових масивів заборонили в Харкові і області. Таке рішення ухвалили на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки ХОДА.

І головною причиною закриття лісів став не коронавірус (як можна було подумати), а пожежонебезпечна обстановка, повідомили фахівці.

«Враховуючи суху вітряну погоду, а також випадки підпалів в лісових масивах та на звалищах твердих побутових відходів, заборонити відвідування лісових масивів та в'їзд до них автотранспорту. Патрулювати найбільш пожежонебезпечні лісові масиви будуть співробітники Національної поліції», - сказано в рішенні комісії з техногенно-екологічної безпеки.

Ліс, скріншот: YouTube
Ліс, скріншот: YouTube

Як повідомили в прес-службі Головного управління ДСНС України в Харківській області, за минулі в регіоні сталося 18 пожеж в екосистемах. Вогонь знищив близько 7 га сухої рослинності.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Пожежні нагадують, що причиною виникнення пожеж на відкритих територіях найчастіше є саме людський фактор і закликають людей не провокувати займання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Київщині посилять карантинні заходи - травневі свята без шашликів

Як повідомляє портал «Знай.ua» Шашлики на травневі можуть перетворитися на штраф до 153 тисяч гривень, що потрібно знати

Також «Знай.ua» писав, що На травневі свята — ні ногою з будинку, в Моз закликали українців і надалі дотримуватися карантин