За період карантину в Харківській області зареєстрували майже 600 шлюбів. Молодята спеціально призначають день розпису саме в цей непростий час, щоб підтримати один одного морально.

З моменту введення в Україні карантину на Харківщині зареєстровано 599 шлюбів, повідомили у Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції, про це пише "Вечірній Харків." Молоді в цей нелегкий період намагаються підтримати один одного морально і придумують креативні ходи для підняття настрою собі і гостям.

Весілля, фото nevestam
Весілля, фото nevestam


"Молодь не сумує. У нас, наприклад, розписувалися хлопець і дівчина, які спорудили собі захисні маски з рушників. А щоб аксесуар вийшов дійсно весільним, прикрасили їх зображенням весільних кілець.

Було вже дві пари, які спочатку призначали реєстрацію шлюбу на червень і серпень, але вирішили перенести на квітень, щоб підтримати один одного морально в період карантину,"— розповіли в Харківському міському Рагсі.

Ще 78 заяв на реєстрацію шлюбу подано онлайн.

А ось для розлучень карантин став на заваді. Як повідомили в Східному міжрегіональному управлінні Мін'юсту, за період режиму карантинних обмежень на Харківщині було розірвано 254 шлюби.

"В середньому це менше, ніж зазвичай.І пов'язано це, швидше за все, з тим, що не багато вміють подати заяву через веб-портал а деякі просто не хочуть. Судячи за статистикою докарантинного періоду, якщо б РАГСи працювали в звичайному режимі – розлучень було б більше",-сказали в управлінні.

розлучення
розлучення

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще


При чому це тільки дані РАГСів. Між тим подружні пари розлучаються ще й через суд – якщо є неповнолітні діти або виникають спори щодо розподілу майна. І якщо раніше розлучення вважався офіційно зареєстрованим з моменту отримання в РАГСі свідоцтва про розірвання шлюбу, то зараз, якщо шлюб розривається через суд, — з моменту вступу рішення суду в законну силу.

При бажанні розлучені подружжя можуть, звернувшись в РАЦС, поставити штамп про розлучення в паспорті. Проте вдаються до цього далеко не всі, тому повної картини про кількість розлучень по області у нас немає, — пояснили в ВМУ Мін'юсту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків'яни масово одружуються на карантині, любов сильніше пандемії - щасливі кадри

Як повідомляє портал «Знай.ua» 10 гостей, маски і рукавички - як розписують молодят в Загсі під час пандемії

Також «Знай.ua» писав, що Рагси закриваються на карантин, як одружитися українцям