Вже зовсім скоро найголовніше свято для віруючих - Пасха. В цьому році через карантин ми не зможемо піти святити паски до церкви. Але незважаючи на це богослужіння можна буде подивитися онлайн або по телевізору.

Зазначимо, що прес-секретар Харківського єпархіального управління Української православної церкви (УПЦ) ієрей В'ячеслав Потапов розповів, що в храмах Харкова та області у Світле Христове Воскресіння будуть проводитися богослужіння, але без онлайн-трансляції.

"Ми не припускаємо трансляцію ні телевізійну, ні через інтернет. У нас зазвичай були трансляції із Благовіщенського кафедрального собору. Але у зв'язку з епідемією Владика прийняв рішення не транслювати богослужіння. Інтернет-трансляції також не буде", - заявив прес-секретар.

Однак, подивитися частину богослужіння з Благовіщенського кафедрального собору харків'яни зможуть на телеканалі NEWSONE.

церква, скріншот з відео
церква, скріншот з відео


Настоятель храму святого мученика мл. Гавриїла Білостоцького при Харківському обласному спеціалізованому будинку дитини №1 (Харківська єпархія УПЦ) протоірей Федір Воскобойников повідомив, що планують інтернет-трансляцію богослужіння на ютуб-каналі. Вона відбудеться в ніч з 18 на 19 квітня, починаючи з 23:00.

Харківські греко-католики зможуть долучиться до святкових служб через інтернет-трансляцію з храмів. Зокрема, на сторінці УГКЦ парафії св. Миколая Чудотворця в Facebook опубліковано розклад служінь. Згідно йому, пасхальна літургія розпочнеться 19 квітня о 6:30.

Служби в Свято-Дмитрівському храмі (вул. Полтавський шлях) будуть правити вранці з 9.00 до 10.30 та також будуть транслюватися через інтернет-канал.

Трансляції богослужінь

Нагадаємо, раніше Чим небезпечні прогулянки з температурою: розповідаємо про наслідки

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляє портал "Знай.ua" Як позбутися від кашлю - 5 засобів для усунення мокротиння в горлі

"Знай.ua" писав, що Харків'ян приголомшили фото з лікарні, "готової" до боротьби з епідемією, - "краще здохнути відразу"