11-річна дівчинка Аліса, з міста Балаклія, що на Харківщині, від початку карантину власноруч створила близько двох тисяч захисних масок і подарувала їх людям.

Школярка вже не вперше займається благодійними справами, що рятують здоров'я людей.

школярка шиє маски: фото з Фейсбуку
школярка шиє маски: фото з Фейсбуку

Про дівчинку Алісу, яка почала шити іграшки, щоб допомогти онкохворим дітям - спочатку Балаклії, а потім і всієї Харківської області, ЗМІ багато писали ще минулого року. Її зайці та котики одразу стали знаменитими, ідея виявилася вдалою та дійсно допомогла багатьом.

Після введення карантину дівчинка була занепокоєна тим, що не всі люди можуть купити собі захисні маски, тож запропонувала мамі шити маски й дарувати їх. Відтоді Аліса проводить час за своєю швейною машинкою чи не щодня.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

школярка шиє маски: фото з Фейсбуку
школярка шиє маски: фото з Фейсбуку

Маленька благодійниця закликає людей носити маски та не нехтувати карантином, а отже, і власним здоров’ям.

Її мама Юлія, розказала, що вони відправляли маски по всій Україні. В данний момент кількість замовлень настільки зросла, що вони вже ледь встигають шити маски для жителів Балаклії.

школярка шиє маски: фото з Фейсбуку
школярка шиє маски: фото з Фейсбуку

За час карантину Аліса вже встигла пошити близько 2000 масок. За день їх може зробити до 70 штук. З матеріалами допомагають небайдужі - місцеві мешканці та бізнес.

"Відгукнулись люди, коли в Аліси вийшла з ладу швейна машинка, сплативши за ремонт. Є люди, які допомагають з тканиною, нитками та іншим необхідним матеріалом для пошиття масок. Є ті, які відмовляються брати безкоштовно маски та сплачують якусь суму", – розповіла Юлія, мама юної кравчині.

маски від школярки, фото з Фейсбуку
маски від школярки, фото з Фейсбуку

маски від школярки, фото з Фейсбуку
маски від школярки, фото з Фейсбуку

Замовити захисні маски "від Аліси" може кожен на на сторінці Facebook «Зайка змінить світ» або за телефоном: (066) 66-27-163 (Юлія, мама дівчинки).

Також у Facebook дівчинка публікує майстер-класи з пошиття засобів захисту без зайвих витрат.

Ініціативу Аліси можна підтримати, спрямувавши гроші на придбання матеріалів на картку: 5168 7559 0210 3601.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Волонтерки проти коронавірусу — українські бабусі через брак масок взялись шити їх самостійно

Як повідомляє портал «Знай.uа» Харківські матусі оголосили війну коронавірусу, гарують не покладаючи рук - всім по масці

Також «Знай.uа " писав, що Коронавірус не страшний! Львів'яни показали Садовому, де роздобути маски, потужне відео