У Харкові не будуть закривати школи і дитячі садки на карантин. Про це написав мер міста Геннадій Кернес на своїй сторінці в Facebook.

«З завтрашнього дня і на три найближчі тижні повсякденне життя Харкова чекають зміни. Будуть закриті театри і кінотеатри, цирк, розважальні центри та ігрові зони в шопінг-моллах», - написав Кернес в соцмережі.

Він додав, що спортивні змагання будуть скасовані, а масові заходи – обмежені кількістю в шість десятків чоловік.

Однак заняття у садках і школах не скасують.

«Причина перша – за останні 20 днів ми спостерігаємо зниження рівня захворювань на ГРВІ у школах. Причина друга – куди батькам подіти своїх дітей на час тритижневого карантину, абсолютно незрозуміло. І для багатьох з них — це час стає важким випробуванням», - зазначив мер Харкова.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він також додав, що батьки за бажанням можуть написати заяву керівництву школи і залишити дитину вдома на період карантину. Він також нагадав, що зовсім скоро – весняні канікули, які повинні початися з 23 березня.

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

У школах змінять порядок ведення навчального процесу – замість того, щоб ходити з кабінету в кабінет, діти будуть залишатися в одному класі. Приміщення будуть дезінфікувати, у школярів – міряти температуру вранці.

Змін у роботі транспорту в Харкові не буде.

Нагадаємо, Apple скасувала презентацію iPhone 9 в кінці березня, коронавірус ламає всі плани.

Як повідомляв Знай.uа, коронавірус захоплює Україну, скільки людей насправді вже підхопили смертельну хворобу.

Знай.uа писав, в Україні введуть карантин через коронавіруса - що зміниться в найближчі дні.