Черговий температурний рекорд зафіксований у Харкові вчора, 10 березня.

Як повідомили в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології, температура повітря 10 березня склала плюс 20,3 градуси.

Попередній рекорд датувався 2015 роком, коли 10 березня температура склала плюс 14,2 градуса.

Це вже шостий температурний рекорд в березні 2020 року.

Погода в Україні, фото: pixabay
Погода в Україні, фото: pixabay

Нагадаємо,в Харкові метеорологи зафіксували вже 5 температурних рекордів за всю історію міста.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Про це розповіла завідувачка сектору метеопрогнозів Харківського регіонального центру з гідрометеорології Євгенія Ляшенко.

Так, 8 березня температура повітря піднялася до 17,1 градусів, значно перевищивши температуру, яка була у цей день 2017 року на 12,3 градусів, коли експерти зафіксували температурний рекорд у Харкові.

9 березня температура в регіоні піднялася до 18,6 градусів тепла. Попередній температурний максимум 13 градусів також був зафіксований в 2017 році.

Загалом, станом на 10 березня, в першому весняному місяці фахівці регіонального центру зареєстрували 5 температурних рекордів.

Так само хочеться відзначити, що перший температурний рекорд березня 2020 в Харківському регіоні був зафіксований ще 1 березня. Тоді повітря в Харкові прогрілося до плюс 9,7 градуси. Попередній рекорд цього дня становив плюс 9 градусів в 2016 році.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кліматологи стривожили прогнозом на 5 років - чекаємо шторми, цунамі і лісові пожежі

Як повідомляє портал «Знай.ua» Під Харковом весну зустріли незвичайним рекордом, - Україну вразив 30-метровий вареник-гігант

Також «Знай.ua» писав, що Після температурних рекордів тепла, на Україну обрушаться дощі – чого чекати від погоди у найближчі дні