Оплата комуналки забирає значну частину бюджету українців. У лютому 2020 року кожен п'ятий українець витратив на оплату послуг ЖКГ більше половини доходу сім'ї.

Про це повідомляє інформаційний портал "Вечірній Харків".

Київський міжнародний інститут соціології провів опитування і з'ясував, що 21% учасників дослідження витрачають на оплату послуг ЖКГ більше половини доходу сім'ї. Ця частка зросла у порівнянні з опитуваннями КМІС листопада-грудня минулого року (тоді було 14% і 16% відповідно).

Оплата комуналки, фото Знай.іа

Що цікаво, якщо порівняти результати дослідження з даними, отриманими за підсумками 2015 року, то комунальні послуги, зросли більш ніж у три рази – з 6% до 21%.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Варто відзначити, що Харків'яни витрачають більше за інших українців на оплату комунальних послуг. Харків увійшов до числа найдорожчих міст України за вартістю комунальних послуг. Найдешевше в Україні комуналка обходиться жителям Ужгорода. За ідентичні квартири вони платять втричі менше, ніж харків'яни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українцям довелося боротися за пенсії через суд, куди поділися заслужені гроші

Як повідомляв портал "Знай.uа" , хто платить за комуналку більше, з'явився перелік тарифів по регіонах

Також "Знай.uа" писав, що українцям підвищувати пенсійний вік нескінченно, коли чекати заслуженого відпочинку