На Харківщині пілоти хочуть створити сервіс, який дозволить брати попутників на борт, щоб отримати льотну практику.

Про це повідомляє інформаційний портал "KHARKIV Today".

В Харківській області хочуть створити некомерційну службу авіаперевезень приватними літаками. Пілот Цивільного повітряного патруля Юрій Сагайдачний розповів, що вони хочуть створити аналог системи BlaВlaСar, тільки перевозити людей будуть не в автомобілях, а на приватних літаках.

Система працюватиме таким чином: приватний пілот вказує, коли і в який населений пункт планує летіти, а також скільки пасажирів може взяти на борт. Пасажири, включаючи пілота, порівну ділять витрати на паливо.

"Це дасть можливість здійснювати більше польотів приватним пілотам. У нас є комерційна і приватна авіація. Якщо брати комерційну авіацію, пілоти літають на постійній основі і у них відповідний рівень підготовки. Таким чином вони не можуть налітати достатню кількість годин", – розповідає Сагайдачний.

І тепер якщо витрати на політ будуть складати 4000 гривень, а пілот візьме трьох попутників, то зможе попрактикуватися всього за 1000 гривень.

Тепер харків'яни зможуть дістатися у будь-яку точку області буквально за лічені хвилини. Наприклад, поїздка з Харкова у Краснокутськ, який розташований в 90 кілометрах від обласного центру, займе не більше півгодини.

Пілоти хочуть створити сервіс, який дозволить брати попутників на борт


За словами Сагайдачного, заковика полягає в тому, що українське законодавство не дозволяє приватним пілотам заробляти гроші на перевезенні людей. Тому для впровадження системи, потрібні зміни в законодавстві.

Нагадаємо, у Львові з 15 січня 2020 року виросла ціна у трамваях і тролейбусах, після цього з'явилися чутки, що ціна на проїзд зросте і в "жовтих автобусах".

Також Знай.uа писав, що у Сумах маршрутки почали вбивати пенсіонерів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Портал Знай.uа повідомляв, що Кличко показав посинілу "картку киянина", українці були ошелешені: "Де каштанчики?!"