У Харкові активно починають впроваджувати єдиний проїзний на всі види громадського електротранспорту. Але такі нововведення викликали купу питань у пенсіонерів і пільговиків.

Про це повідомляє "Місто Х".

У Харкові впроваджують E-ticket, протягом двох попередніх років городян поступово привчали до нововведення. Вже починаючи з 1 березня 2020 року метрополітен, трамваї і тролейбуси повністю перейдуть на оплату контактною картою.

Такі нововведення викликали масу питань у пільговиків. Адже незрозуміло що робити, якщо кількість пільгових поїздок закінчилося, а до кінця місяця ще далеко. Заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан розповіла, як діяти в такій ситуації.

Хто зможе скористатися E-ticket

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"З березня ми переходимо на безкоштовні поїздки тільки при наявності E-ticket. Зараз люди кинулися в районні управління праці та соцзахисту і, щоб розвантажити чергу, ми прийняли рішення рознести якусь кількість карток, які залишилися для вручення людям, по домівках", - розповіла Світлана Олександрівна.

При наявності E-ticket у пільговиків є 50 безкоштовних поїздок у метрополітені і ще 50 - в трамваї та тролейбусі. Якщо ж кількість цих поїздок вичерпається, то пенсіонери повинні самостійно поповнити пільгову картку і оплачувати проїзд вже по повній вартості.

"Пенсіонер активний, якщо він працює. Значить, він не тільки одержує пенсію і зможе оплатити той проїзд, який буде перевищувати кількість безкоштовних поїздок", - зазначила Горбунова-Рубан.

Варто відзначити, що пільговики з інших населених пунктів право безкоштовного проїзду по Харкову з 1 березня втратять. Вже з березня будь-яке посвідчення буде недійсне, і всім пільговим категоріям доведеться повністю оплачувати проїзд. Харків'янам проїзд по E-ticket буде оплачено з міського бюджету. Але мерії інших міст можуть закупити у Харкова такі картки і вручити своїм жителям.

Нагадаємо, раніше різке підвищення тарифів за проїзд пересадить городян на велосипеди.

Також Знай.uа писав, що у Сумах маршрутки почали вбивати пенсіонерів.

Портал Знай.uа повідомляв, що у Києві - ПП з громадським транспортом, - перші подробиці.