У Харкові на задвірках виявили рідкісний автомобіль, порятунок якого не дає спокою місцевим любителям ретро-машин. Про це на своїй сторінці у Facebook написав місцевий мешканець Федір Кучмась.

Він повідомив, що під відкритим небом в гаражному кооперативі гниє та розвалюється Rolls-Royce, яких у світі було вироблено всього 1 тисяча 658 штук. Приблизна ціна такого авто – 300 тисяч доларів, стверджує автолюбитель.

«У Харкові? Стоїть під відкритим небом в гаражному кооперативі? Гниє та розвалюється? - ці слова здаються неймовірними! Однак це правда. Дана одиниця техніки овіяна безліччю чуток і легенд, згідно з якими автомобіль належав у 90-ті роки якомусь кримінальному авторитету, а після його смерті близько 15 років припадав пилом у забутті. Років шість тому його виявили в гаражі і "виставили" на вулицю, біля того ж самого гаража. З тих пір він стоїть і поступово вростає в землю і гниє, сумна історія... місце, де стоїть Rolls-Royce, дізнатися вкрай непросто, оскільки "нечистоплотні" громадяни дозволяють собі протизаконні дії - лягають на капот, відривають шильдики, - словом, поводяться варварськи. Тому я не маю наміру озвучувати локацію», - написав Кучмась, закликавши «насолодитися естетикою англійської автопрому».

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Фото: Facebook Федір Кучмась

В коментарях до посту користувачі висловлюють свій жаль з приводу поганого стану рідкісного авто.

«Які різні долі у машин, як і у людей», - пише один з коментаторів. Крім того, люди цікавляться, чи можна придбати раритет.

«На жаль, ні. Вже кілька років небайдужі любителі ретро намагаються його викупити, і все безуспішно...», «В тому-то і справа, що господар є. У 2018 році даний Роллс Ройс хотіли на пару днів на ХаРС привезти, все за рахунок організаторів, але власник ні в яку не згоден... каламутна історія, коротше», «Господиня - ніби як вдова мутного авторитета, тож не дивно, що каламутність не прояснюється. За чутками, продавати, лагодити відмовляється», - пишуть небайдужі автолюбителі.

«Для простих смертних машина звичайно цікава, але шалено дорога в ремонті. А після вуличного вростання змінювати і перебирати там багато, так що не будемо пам'ятнику заважати», - вважає автор посту.

Нагадаємо, раніше комунальна снігоприбиральна техніка «прибрала сніг» з даху автомобіля марки Ford, припаркований на узбіччі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Державна митна служба України спростила розмитнення іномарок, дозволивши здійснювати цю процедуру через інтернет.

Також Знай.uа" писав, що у Харкові один з власників автомобіля, зневірившись ефективно протистояти злодіям, розмістив на склі свого транспортного засобу незвичайне оголошення.