Хмари, що згущуються в небі над Харковом з самого ранку, нікуди не дінуться до самого вечора. День пройде без дощу і снігу, обіцяють на сайті Sinoptik.

За попередніми даними, вдень температура повітря, як і вночі, не підніметься вище 2 градусів тепла і не опуститься нижче нуля градусів.

Найтеплішим цей день був у 1981 році, до 4,4 градусів вище нуля. А найхолоднішим — в 1972 році, до 25,7 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 16 січня, Укргідрометцентр

За православним традиціям, у цей день вшановується один з найважливіших для християн пророків – Малахій.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вважалося, що пророк «відповідає» за напоумлення тих, хто страждає від нестримної меланхолії. Раніше вважали, що схильність до цього стану – душевна хвороба, а не частина темпераменту. Тому такої людини намагалися «напоумити» і повернути в суспільство для активної діяльності. І допомоги в цій справі просили у пророка.

Погоду віщувало велика біла хмара на небі – якщо воно з'являлося, то близько хурделиці і заметілі. На Малахію помічали, якої погоди чекати в березні. Дощі обіцяли мокру весну, морози і сніг – урожайний рік.

Якщо на небі показувалося сонечко, то весна буде ранньою і теплою, а сніг розтане без водопілля.