Харківський міський голова Геннадій Кернес встиг в 2019 році відзначитися особливо соковитими і яскравими висловами, які запам'ятались не лише городян, а й усім українцям. Видання 057 зібрало самі запам'ятовуються фрази Кернеса за минулий рік.

Діставалося від Кернеса в цьому році і його опонентам у сесійній залі міськради, і тим, хто критикував його в соцмережах.

Однією з найбільш пам'ятних багатьом стала фраза «Ти кнопка, бл*ть», яку Кернес виголосив 27 лютого, під час сесії Харківської міської ради, в умовах так званої «тарифної війни». Пам'ятне було адресовано висловлювання екс-депутату міськради Дмитру Марініну, який кілька разів перебивав мера.

«Виведи свою групу людей звідси. І вистачить нам тут взагалі вказувати. Хто ти такий? Ти кнопка, бл*ть. Ти зрозумів чи ні?», - відреагував на його поведінку Кернес.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Кому ананас» - друга фраза, яку запам'ятали городяни. У міськраді обговорювали проблему закупівлі фруктів для зоопарку за завищеними цінами. Зокрема, ананаси нібито закуповувалися за 350 грн за штуку замість 60 грн, як у магазині.

«А кому ананас в зоопарку потрібен? Хто відповість? Я хочу зробити для наших дітей місце, де вони зустрічалися з природою. Пам'ятайте, ми оголосили, що зоопарк буде безкоштовним, а платним буде тільки вхід в океанаріум... якщо комусь хочеться з'їсти ананас за рахунок мавпи… я куплю вам ананаси. Тільки вони будуть з цегли, і ви будете їх їсти», - заявив мер.

«Ти сам упадеш головою в унітаз», - заявив Кернес одному з активістів, які зібралися 9 травня біля Меморіалу Слави, щоб перешкодити покладання квітів до пам'ятника.

«Представником ЛГБТ» назвав харківський мер проросійського політика Євгена Мураєва, який під час обговорення перейменування проспекту Петра Григоренка до проспекту маршала Жукова вів себе некоректно.

Коли під мерією мітингували представники ринку «Барабашово», через який мають намір прокласти дорогу, Кернес назвав те, що відбувається «Гульки-гайки індіанські».

«Якийсь змій, бл*» - так Кернес відреагував на те, що один з депутатів не проголосував за перейменування станції метро «Московський проспект» в «Турбоатом».

«Зніміть з голови корону» - Кернес порадив новому голові ХОДА Олексію Кучеру, коли той тільки заступив на свою посаду і заявив, що «Харків - це окрема держава».

«Його Фельдман покеросинил ззаду» - Кернесу не сподобався виступ депутата від партії «Наш Край» Віктора Ларченко, який похвалив господаря «Барабашово» Олександра Фельдмана.

«Ми видалимо вас, як зуб» - Кернес пообіцяв Фельдману 18 грудня на заключній сесії Харківської міськради.

Там же він обурився тим фактом, що депутати від фракції «Самодопомога» не голосують за бюджет зоопарку: «Хоч в позу «зю» ставай і гуляй рак», - заявив він тоді.

Нагадаємо, Кернес подарував харків'янам "небо в алмазах": скільки мільйонів спливли з наших гаманців.

Як повідомляв портал Знай.uа, недалеко біля селища Хрестище (Харківська область) на місці розриву атомної бомби вчені взяли проби грунту.

Крім портал Знай.uа писав, що у Києві невідомі підірвали автомобіль заступника одного з департаментів Міністерства аграрної політики.