У виправній колонії під Харковом ув’язнені вели підготовку до бунту. Про це повідомили в прес-службі ДКВС, додавши, що у зв'язку з ситуацією в колонії ввели особливий режим.

Як повідомляється, бунт готували ув’язнені Олексіївської виправної установи №25. У колонії, розрахованій на 1,2 тисячі засуджених, працює більше трьох сотень співробітників. За інформацією ДКВС, призвідники бунту мали підтримку на волі. У їх плани входила організація масових заворушень, "дестабілізація оперативної обстановки в колонії, зокрема, за підтримки кримінальних елементів, що перебувають на волі. Крім того, очікувалося, що бунт підтримають громадські та правозахисні організації, які знаходяться під впливом криміналу".

У середу, 8 січня, у ув'язнених були проведені обшуки за участю співробітників колонії, груп швидкого реагування та територіальних воєнізованих формувань. Були знайдені і вилучені мобільні телефони. Тих, хто намагався чинити опір обшуків, закували в наручники.

Реагування на спроби окремих осіб дестабілізувати оперативну обстановку в державній установі «Олексіївська виправна...

Geplaatst door Адміністрація Державної кримінально-виконавчої служби України op Woensdag 8 januari 2020

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В колонії, згідно з наказом начальника Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації, ухвалили рішення про запровадження особливого режиму: посилили охорону і нагляд за ув'язненими.

За інформацією ДКВС, ситуація в колонії перебуває під контролем.

Нагадаємо, що у Харкові затримали слідчого обласного ГУ Національної поліції, який шпигував на користь російських спецслужб.

Як повідомляв портал Знай.uа, Михайло Подоляк оцінив минулий рік в Україні та діяльність Володимира Зеленського.

Також портал Знай.uа писав, що між Україною і Росією має відбутися обмін полоненими, про який домовилися лідери "нормандської четвірки" на саміті в Парижі.