У Харкові погода 20 грудня очікується мінлива – зранку буде сонячно, а от ближче до вечора на небі зберуться хмари. Опадів не обіцяють, зазначають на сайті Sinoptik.

Вдень температура повітря опуститься до 3 градусів тепла, а вночі очікуються заморозки до 1 градуса морозу.

Найтеплішим цей день, 20 грудня, у Харкові в 1982 році – майже 10 градусів вище нуля. А найхолоднішим – в 1948 році, до 22 градусів морозу.

Погода в Україні 20 грудня, Укргідрометцентр

За народним прогнозом погоди, 20 грудня вшановують пам'ять святителя Амвросія. Раніше вважалося, що на Амвросія закінчувалися головні зимові свята. По погоді цього дня судили, якою вона буде в січні.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

У мисливців були свої прикмети на цей рахунок: якщо собаки в цей день валяються в снігу, то незабаром почнеться завірюха. У такому разі полювання відкладали.

Також вважалося, що якщо вікна починають «плакати», то скоро знизиться тиск і на вулиці потеплішає. Якщо віконні рами або журавлі над криницями взимку скрипіли - буде відлига. Дим без вітру стелиться по землі - випаде сніг або потеплішає. Коли ліс узимку почорнів, слід чекати відлиги чи бурі.

Нагадаємо, в Україні погода взимку буде ділитися на періоди лютих морозів (-23 градуси) і потужного потепління (+13 градусів).

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий 2020 рік і католицьке, православне Різдво в Україні синоптики прогнозують аномально теплу погоду.

Також портал Знай.uа писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році.