Наприкінці листопада на Харківщині у НПП "Слобожанський" перерахували "корінних" жителів парку та улюбленців тисяч відвідувачів - бобрів.

Про це інформують місцеві ЗМІ з посиланням на повідомлення адміністрації установи.

У ході "ревізії бобрів" було виявлено усього 22 зимувальні ділянки: три - у ставках в діброві, дві - на каналах і 17 - на болотах і озерах соснового лісу. Це найменша кількість зимувальних ділянок за весь час обліків у НПП "Слобожанський".

Тварини зникають з парку, фото: Город Х

Фахівці підняли тривогу і кажуть, що ситуація набуває ознак критичної і це може призвести до зникнення популяції бобрів на даній території.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Окрім того, експерти пояснили причину: вже другий рік поспіль на зиму болота залишаються без води, що створює тваринам значні проблеми - їм складно пересуватися по суші, немає умов для зберігання запасів на зиму на дні водойми.

Нагадаємо, сходили за смаколиками: бобри-бешкетники повеселилися в супермаркеті, їх зустріли, як зірок.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Америці в одному з маленьких містечок Каліфорнії стався кумедний епізод з хижим звіром. Ведмідь вирішив відвідати відділення поліції і спокійно через двері увійшов у будинок, розташований поблизу шосе.

Також "Знай.uа" писав, в одному з американських зоопарків у Новому Орлеані вирвався з клітки ягуар Валеріо.