Ніч була похмурою, і день у Харкові теж буде похмурим. Туман істотно погіршить видимість в цей день, попереджають метеорологи сайту Sinoptik.

Температура повітря вдень підніметься до + 2 градусів вище нуля, а вночі – до 3 градусів тепла.

Рекорд спеки в цей день в Харкові зафіксували у 1969 році – 12.5 градусів тепла, а рекорд холоду – в 1959 році (більше 19 градусів морозу).

Погода в Україні 28 листопада, Укргідрометцентр

У народі цього дня шанували Гурія, Самона і Авіва. Листя починають сипатися дуже пізно – це означає, що зима буде холодна й сніжна.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Якщо листопад починається дуже рано, це віщує гарний врожай на наступний рік.

Зверніть увагу на те, як падає листя з дерев. Якщо вони опускаються лицьовою стороною вгору, то урожай буде хорошим. Якщо ж виворітного, то поганим. Якщо горобина, калина, малина дозріли дуже рано, зима буде важка і дуже холодна.

Якщо на березі жовті листя з'являються вгорі, то осінь буде рання. Якщо знизу, то чекайте затяжної зими. Якщо на хвойних деревах дуже багато шишок, очікуйте морозної зими. Якщо ви виявили грона калини, які повністю дозріли, а листя ще зелені – чекайте теплої зими.

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.

Також Знай.uа писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.

Ще Знай.uа писав, що восени багато хвороби загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику і лікування.