Мер Харкова Геннадій Кернес чи не вперше розкрив подробиці трагічного для нього 28 квітня 2014 року, коли під час пробіжки на нього було скоєно смертельний замах.

Про це він розповів у інтерв'ю для видання "Страна".

Варто нагадати, що після вогнепального поранення Геннадій Кернес знаходився між життям і смертю. Мера Харкова врятували, але в результаті він був змушений пересісти у інвалідний візок.

Геннадій Кернес та Геннадій Труханов
Геннадій Кернес та Геннадій Труханов

Наразі градоначальник Харкова почувається добре, і його фізичні обмеження не впливають на ефективність як мера.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Я вже чітко розумію, що я людина з обмеженими можливостями - з фізичної точки зору. З точки зору працездатності та ефективності, як мер, я - людина з необмеженими здібностями і можливостями. Півроку тому мені зробили додаткову операцію в Німеччині. Поставили помпу, яка знижує фантомні болі в ногах. Також я хотів відновити здатність руху хребта, і я це зробив", - поділився новиною посадовець.

За його словами, на сьогоднішній день він змушений харчуватися по годинах, дотримуватися режиму та прискіпливо слідкувати за станом здоров'я.

"Раніше я був спортивний, тому що багато рухався. Зараз у мерії я їжджу на електричній колясці, а так мене возять", - зітхає Кернес.

Геннадій Кернес
Геннадій Кернес
liga.net

Мер міста Харкова емоційно згадав той страшний день, який кардинально змінив його життя.

"Я пробігав щоранку за 20 км за півтора години. Після чого поринав у холодній воді. І ось я біжу зі своєю крейсерською швидкістю. Служба охорони супроводжує мене ззаду. Мені надходили сигнали, що мене хочуть ліквідувати, але я не вірив, що це буде з кущів. Я розумів, що це може бути, але щоб з гвинтівки з оптичним прицілом? І тут я почув такий бавовна. "Бабах" - як щось близько тебе вибухнуло. Я відчув холодне пекуче відчуття. Єдине, що встиг, - виставити руки вперед. І впав, вдарившись підборіддям. Після цього я бачив, що вибігли охоронці і почали тягнути мене в машину. І я зрозумів, що зі мною щось сталося і більше я нічого не пам'ятаю. Я втратив свідомість", - шокував спогадами про замах градоначальник Харкова.

Нагадаємо, у Харкові прогримів скандал, пов'язаний із коштовною підготовкою місцевої влади на чолі з мером Геннадієм Кернесом до новорічних свят - так стало відомо, що за будиночок Діда Мороза, який встановлювати в центрі міста, з бюджету заплатять шість мільйонів гривень.

Як повідомляв портал "Знай.uа", депутат з "Слуги народу" Холодів судитися з "Радіо Свобода" за наклеп

Також Знай.uа писав про те, що СБУ взялася за Федину після погроз Зеленському.