На думку Юлії Плетньової, адвоката винуватці кривавої ДТП у Харкові Олени Зайцевої, винесений її підзахисній вирок надто суворий. Вона звернулася з касаційною скаргою до Верховного суду, і вимагає скасування або перегляду вироку для Зайцевої. Про це стало відомо з постанови суду.

На думку захисниці, суд міг би вибрати одне з двох рішень: або повністю скасувати вирок щодо покарання і відшкодування завданих збитків, при цьому закривши кримінальне провадження; або «урізати» термін ув'язнення Зайцевої до п'яти років з випробувальним терміном і забороною на керування автотранспортом на строк до двох років. При цьому замість того, щоб розділити навпіл з Дроновым відшкодування шкоди потерпілим, дозволити Зайцевій виплатити тільки 30% суми, а другому винуватцю ДТП – 70%.

Адвокат Зайцевої вважає, що покарання занадто суворе

За словами адвоката, вирок Зайцевій був ухвалений з порушеннями кримінального і кримінально-процесуального законодавства, і він «не відповідає ступеню тяжкості злочину та особистості потерпілої».

У Верховному суді на заяву адвоката поки ніяк не відреагували, зазначивши, що в ньому є процесуальні недоліки. На їх виправлення у захисниці – 15 днів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадуємо, що раніше Матвєєва повідомляла про те, що вирок Зайцевої та Дронову не виконано в повній мірі.

Як повідомляв портал Знай.uа, за надзвичайно велику кількість ДТП, у Вінниці буде додатково встановлено 80 камер відеоспостереження.

Також Знай.uа писав про те, що за статистикою 0,3% ДТП сталися через несправність автомобілів.