За офіційними даними в повітрі над Харковом немає аномального перевищення концентрації якихось шкідливих речовин, повідомляє портал “Накипело”.

За словами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, якість повітря знаходиться в межах норми, а аномальних перевищень концентрації небезпечних речовин немає. Харківські пости спостереження фіксували концентрацію чадного газу в повітрі у межах 0,3-0,8 від граничної норми, а у віддалених від автомагістралей місцях — не більше половини від граничної норми.

туман
туман

Фахівці пояснюють це температурною інверсією через холодну осінню погоду — біля землі повітря холодне, верхні шари атмосфери — теплі. Тому циркуляція повітря сповільнюється і шкідливі речовини не так швидко підіймаються у верхні шари атмосфери.

Нагадуємо, що мешканці Харківщини часто скаржаться на сморід та дим біля їхніх помешкань. Фахівці пов’язують це із осіннім спаленням опалого листя.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал Знай.uа повідомляв, що озеро і пляж на Дніпрі жителі самі перетворюють на смітник – сюди звозиться весь непотріб, скоро відпочивати просто буде ніде.

Також Знай.uа писав, що багатьом львів'янам тепер доведеться відвикати від звичних маршрутів громадського транспорту.