Перший ХарківПрайд (KharkivPride), який являє собою низку освітніх та правозахисних подій, відбудеться з 9 по 15 вересня під гаслом “Харків для всіх. Безпека для всіх”.

На завершення, 15 вересня, харків’ян та харків’янок запрошують на Марш ХарківПрайд – мирну ходу на захист рівних прав та можливостей для людей, незалежно від їхньої сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Маршрут Маршу проходитиме від площі Свободи до площі Конституції. Забезпечувати порядок та безпеку під час мирного зібрання буде Національна поліція.

Організатори ХарківПрайду нагадують, що за час незалежності в Україні вже проведено 14 Маршів за права людини для ЛГБТ+, зокрема, у Києві, Одесі, Херсоні, Запоріжжі та Кривому Розі. Найбільший, КиївПрайд 2019, зібрав понад 8 тисяч людей і пройшов без нападів, попри провокації опонентів із радикальних спільнот.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Організаторки й організатори першого ХарківПрайду підкреслюють: питання безпеки актуальне у колишній столиці України не лише для ЛГБТ+ людей. Напади на активістів та активісток, журналістів та журналісток, рішення, які приймаються міськрадою попри волю громади, безвідповідальна узурпація владою міського простору – все це шкодить розвитку міста і знижує його привабливість для інвестицій та подорожей, – вважають у команді ХарківПрайду.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Для того, щоб продовжити будувати інклюзивне та безпечне місто, дружнє до різних людей, спільнота проведе кілька дискусійних і освітніх івентів на важливі теми, а 15 вересня закликає всіх небайдужих пройти правозахисним маршем вулицями Харкова.

"Харків заслуговує на власний Прайд, – вважає співорганізаторка ХарківПрайду Анна Шаригіна. – З часів Майдану наше місто не зупиняє боротьбу за свободу і незалежність України, за просування нашої держави до найкращих надбань Європейської та світової спільноти, якими, зокрема, є права людини. Нам уже є чим пишатися, але й роботи попереду теж немало. Ми прагнемо рівних прав для усіх і щоб наша країна була безпечною для людей, незалежно від їхньої сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності та будь-яких інших захищених ознак",- зазначають у команді ХарківПрайду.

Нагадаємо, ХарківПрайд під загрозою зриву, радикали не дрімають.

Як повідомляв портал Знай.ua, противники Маршу Рівності-2019 у Києві увірвались у колону і почали бійку

Також Знай.ua писав, водій відмовився везти пасажирів через "гомосексуальність"