Стало відомо, що з четверга, 1 серпня, почала діяти ініціатива МВС. Так, військовослужбовці Нацгвардії України будуть дотримувати громадський порядок, завдяки самостійних піших патрулів. Раніше гвардійці несли службу спільно з співробітниками Національної поліції.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Таким чином, для забезпечення правопорядку будуть залучені близько 2000 патрульних, 100 автомобілів і 100 службових собак. А, патрулювати гвардійці будуть п'ять днів на тиждень по шість годин.

Варто відзначити, що патрулі мають право: опитувати, перевіряти документи, проводити поверхневий огляд і перевірку, зупиняти транспортні засоби, вимагати покинути певне місце або заборонити доступ на територію, обмежити пересування особи, транспортного засобу або фактичного володіння річчю, проникати в будинок чи інше володіння, перевіряти дотримання вимог дозвільної системи органів внутрішніх справ, застосовувати техніку і засоби фото - і кінозйомки, відеозапису, перевіряти додержання обмежень для осіб під адміністративним наглядом і інших категорій, надавати поліцейську опіку. До того ж, вони можуть застосовувати силу, спецзасоби і вогнепальну зброю.

Патрулів вже почали помічати на вулицях Харкова.

"На вигляд хлопці виглядають як 11-класники одягнені у форму", – прокоментували в групі "Харківські Будні".

До того ж, багато юзерів дивуються, чому нові патрулі отримали так багато повноважень.

"А чи не забагато їм дозволили? Зупинка transpose.кошти на підставі чого? Проникнення в житло, з яких справ? Без дозволу суду? Що за фігня? У нас що, воєнний стан? А як же демократія і конституція? Театр абсурду…", "Щось їм дуже вже багато дозволено! На якій підставі вони мають право вимагати мої документи, я вже не кажу про проникнення в моє житло!!!!! Таким чином різко вирішитися питання з розкриттям якихось висяків!", "Це черговий вброс Кремля, як про капітуляцію — раптом лохи поведуться і не сильно будуть обурені?!", – відреагували місцеві жителі.

Нагадаємо, що на вулицях усіх українських міст з'являться військові патрулі.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, що чекає на водіїв-порушників.

Також портал Знай.ua писав, що на мітингу в Москві росіян б'ють і принижують.