Як відомо, Харків - багатотисячне студентське місто, куди з'їзжається молодь з усієї України.

Тому тут гостро стоїть питання оренди житла і ціни на нього. Студенти , як правило, обирають квартитри у місцях зі зручною траспортною розв'язкою, або поблизу свого ВУЗу, тому і ціна на таке житло зазвичай вища.

Заступник керівника Харківського регіонального відділення та член ради Асоціації фахівців з нерухомості України Олексій Попов повідомив, що серед орендарів найбільш популярні однокімнатні квартири, які ще декілька років тому коштували всередньому до трьох з половиною тисяч, то тепер їх ціна, знову ж таки, в залежності від розташування, коливається від шести тисяч гривень і більше. Такі ж самі ціни і на міні-квартири (18-20 кв.м)Також відмічається і щорічний ціновий приріст від 15% до 25% у зв'зку із підвищенням вартості комунальніх послуг.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Якщо будинок знаходиться на відстані від метро або іншого транспорту, то можна знайти варіант і за 5 тис. грн. Для порівняння, на Салтівському шосе двокімнатну квартиру з ремонтом можна орендувати за 6 тис. грн. Біля метро «Героїв Праці» «однушка» без ремонту обійдеться в 7,5-8 тис. грн.", - зазначив Олексій Попов.

Віце-президент Асоціації фахівців з нерухомості України, керівник Комітету з нерухомості та інвестицій Харківської філії Європейської бізнес-асоціації Ігор Балака говорить: "Квартири в районі Шатиловської або Соснової гірки розглядаються в районі 9-10 тис. грн., що було немислимо кілька років тому. При цьому район, Павлово Поле користується великою популярністю у айтішників, які вважають за краще знімати житло недалеко від роботи. А ціни на квартири все частіше прив'язують до долара – в середньому виходить 500-600 дол."

Раніше портал “Знай.ua” розповідав,що Антимонопольний комітет покарав “Харківрегіонгаз” за завищені тарифи на газ.

Нагадуємо, що тарифи на газ визнали незаконними.

Також "Знай.ua" писав про те, що у Харкові запрацюють “розумні” парковки.

https://www.youtube.com/watch?v=r84n5xhkvp8